TMOment Tessa Mol

  

Elk jaar is Tessa Mol te vinden op een Open dag bij TMO. “Dat doe ik omdat ik zelf zó’n fantastisch verhaal hoorde toen ik als zoekende leerling naar de Open dag ging bij TMO, dat ik daarna ogenblikkelijk tegen mijn vader zei: ‘Dát wil ik óók!’.”

Wie is Tessa Mol en wat doet zij?
“Mijn naam is dus Tessa Mol en ik werk als productmanager Shirts and Ties bij Van Gils Fashion in Breda. Ik ben hier verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe collecties. Mijn taak is het onder andere om een voorstel te doen voor een nieuwe collectie met daarbij het alloceren ervan, het bepalen en bewaken van de kwaliteit en de marges.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Na mijn afstuderen in 2010 ben ik de eerste twee jaar gaan werken als productieassistent bij WE Fashion. In 2012 kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij Tommy Hilfiger. Ik ben daar begonnen als junior en doorgegroeid tot productmanager. Ik had daar dus een prima job, maar toch kriebelde het bij mij om weer naar Brabant te gaan. In april 2017 kreeg ik de baan die ik nu heb. Inmiddels woon ik ook in Breda en heb het hier helemaal naar mijn zin.

Hoe heeft TMO je voorbereid op je werk?
Vooral het werken in projecten. Je wordt dan echt gedwongen om samen te werken met elkaar. In het begin vond ik dat best lastig, want ik wilde vooral graag alles zelf doen. Als je met een groep werkt, ben je voortdurend afhankelijk van elkaar. Dat heb ik echt moeten leren en daar heb ik nog altijd veel profijt van.  Ook leer je omgaan met deadlines en daar heb ik in mijn werk absoluut mee te maken. Verder bouw je bij TMO natuurlijk een netwerk op waar je de rest van je werkzame leven gebruik van kunt maken.

Misschien is het meest belangrijke nog wel mijn stage geweest. Ik koos met opzet een stage in de Productie omdat dat mij het minst leuk leek van de hele keten. En wat bleek: ik vónd het leuk! Ik had echt een gevoel van ‘dít is het; dit past bij mij’.

Wat is je mooiste herinnering aan TMO?
Naast de projecten, vind ik het kleinschalige van de opleiding erg fijn. Ik was nét 17 toen ik op TMO begon en woonde in Doorn op kamers. Best wel jong dus en ik had aanvankelijk ook last van heimwee. Doordat de meeste van mijn studiegenoten om me heen woonden en ik lid was van de studentenvereniging, had ik al snel mijn draai gevonden. Met onze Jaarclub kookten we bijvoorbeeld ook elke week met elkaar. Dat voelde fijn en vertrouwd. Ik heb aan TMO echt vriendinnen overgehouden. Ik heb er een tóp tijd gehad!

Waarom heb je ooit gekozen voor TMO?
Van kinds af aan had ik affiniteit met mode. Al snel wist ik dat ik niet de ambitie en aanleg had voor de creatieve kant van het vak. Bij mijn oriëntatie op een vervolgopleiding heb ik ook gekeken naar Commerciële Economie. Via internet kwam ik bij TMO uit. Daar vond ik de ideale combinatie van mijn interesses. Bij de Open dag op TMO vertelde iemand over zijn werk en was het meteen raak. Ik  wist: ‘dít past helemaal bij mij’. Gelukkig waren mijn ouders het daar direct mee eens.

In welke mate ben je nog verbonden met TMO?
Zoals in de inleiding al staat, kom ik elk jaar één keer naar een Open dag om de leerlingen die zich aan het oriënteren zijn míjn verhaal te vertellen. Als er tijdens mijn verhaal op de Open dag één iemand in de zaal zit die dat gevoel ook krijgt, ben ik een blij mens!”

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen