Projecten per semester

Bij TMO doe je niet alleen kennis op tijdens de lessen en uit het studiemateriaal, je maakt ook intensief mee hoe het er in de praktijk aan toegaat. Onder meer tijdens excursies en in projecten.

Propedeuse (semester 1 en 2)

Tijdens semester 1 en 2 leer je onder meer collectioneren, mysteryshoppen (waarnemen) in vestigingen van een filiaalbedrijf en trendanalyses maken in Amsterdam en Antwerpen. In deze projecten werk je samen met je medestudenten en ontwikkel je managementvaardigheden, wat zorgt voor een goede voorbereiding op het bedrijfsleven.

Hoofdfase (semester 3, 4 en 5)

In de hoofdfase werk je onder meer aan de organisatie van het ‘Trend Expo’. Dit is een project van enkele weken, waarin jij je laat inspireren door megatrends, modeshows, presentaties, vernieuwende concepten en je de trendwatchers op de voet volgt. Mensen uit het bedrijfsleven, sponsoren, familie en medestudenten bezoeken de expositie.

Daarnaast werk je aan de operationalisering van een innovatieve formule  van een bestaande winkel voor de toekomst en analyseer je productielanden voor inkoop en het opzetten van eigen productie. In deze projectweken breng je de theorie in praktijk. Je leert onder andere trends te analyseren, winkels te vergelijken en nieuwe concepten en producten in de markt te zetten.

Bij het Business Plan pitchen studenten hun business ideeën. Vervolgens worden de beste 1 – 3 ideeën genomineerd voor zelfstandig ondernemerschap door een vakjury met deskundigen en investeerders. In semester 6 werken de genomineerden hun business idee verder uit. Aan het einde van dat semester pitchen de genomineerden opnieuw voor de vakjury en wordt bepaald of er business ideeën in semester 7 uitgevoerd mogen worden. Het beste idee wint de Meester Koetsier Award; een investering van 10.000 euro in het eigen bedrijf waarin de student in semester 7 gaat afstuderen.

Semester 6
TMO DevelopmentLAB: onderzoek doen voor opdrachtgevers uit de branche.

Semester 7
Afstudeerstage en afstudeeropdracht bij een fashion (gerelateerd) bedrijf in binnen- of buitenland.

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...