Projecten per semester

Bij TMO doe je niet alleen kennis op tijdens de lessen en uit het studiemateriaal, je maakt ook intensief mee hoe het er in de praktijk aan toegaat. Onder meer tijdens excursies en in projecten.

Projecten in de propedeuse (semester 1 en 2)

Tijdens semester 1 en 2 leer je onder meer collectioneren, mysteryshoppen (waarnemen) in vestigingen van een filiaalbedrijf en trendanalyses maken in Amsterdam en Antwerpen. In deze projecten werk je samen met je medestudenten en ontwikkel je managementvaardigheden, wat zorgt voor een goede voorbereiding op het bedrijfsleven.

Projecten in de hoofdfase (semester 3, 4 en 5)

In de hoofdfase werk je onder meer aan de organisatie van het ‘Trend Event’. Dit is een project van enkele weken, studenten laten zich inspireren door megatrends, modeshows, presentaties, vernieuwende concepten en zij volgen de trendwatchers op de voet. Mensen uit het bedrijfsleven, sponsoren,  familie en medestudenten bezoeken het event. Daarnaast doe je een verzorgingsgebiedonderzoek, werk je aan de herpositionering van een bestaande winkel en analyseer je productielanden voor inkoop en het opzetten van eigen productie. In deze projectweken breng je de theorie in praktijk. Je leert onder andere trends te analyseren, winkels te vergelijken en nieuwe concepten en producten in de markt te zetten.

Semester 6

TMO DevelopmentLAB: onderzoek doen voor opdrachtgevers uit de branche

Semester 7

Afstudeerstage en afstudeeropdracht bij een fashion (gerelateerd) bedrijf in binnen- of buitenland.

Let’s meet
Volgende open dag

nov18

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...

Top-opleiding 2017