Op afstudeerstage

Het laatste semester van TMO staat volledig in het teken van de afstudeerstage. Je maakt kennis met de verschillende facetten van een modebedrijf en neemt deel aan de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf. Daarnaast werk je zelfstandig aan een voor het bedrijf relevante opdracht, project of taak op hbo-niveau (stageproject genoemd). Je combineert dus een stageproject met het werken op de afdeling waarvoor het stageproject wordt uitgevoerd en laat daarmee zien dat je op hbo-bachelorniveau kunt denken en werken.

Afstudeerstage
In het zevende semester loop je een afstudeerstage. Je werkt gedurende 18 weken bij een door TMO goedgekeurd bedrijf in Nederland of het buitenland. Tijdens deze stage werk je mee aan de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf en werk je daarnaast zelfstandig aan een voor het bedrijf relevant stageproject op hbo-niveau. Dit kan zowel een bedrijfsintern (mogelijkheden tot efficiencyverbetering, nieuwe strategie, invloed bedrijfscultuur, opzetten quality-management systeem) als -extern project zijn (bijv. marktverkenning, mogelijkheden van e-commerce, mogelijkheden tot strategische samenwerking, etc.). Tijdens de stage ontwikkel en perfectioneer je zeven beroepscompetenties. De zeven competenties worden getoetst aan de hand van een door jou samengesteld stageportfolio met daarin door jou verzamelde of geschreven bewijzen en best pratices per competentie. Daarna volgt een assessmentgesprek waarin je daadwerkelijk aantoont dat je deze competenties op het vereiste niveau beheerst en dat je hierop kunt reflecteren.

Je kunt je afstudeerstage doen in verschillende functies, zoals inkoop, productmanagement, productie, sales (retail en wholesale), marketing, communicatie en e-commerce. Je mag de afstudeerstage doen in één van de verschillende deelbranches van de mode; schoenen, kleding, sportartikelen of woonmode (living), zowel in de retail als aan de kant van de wholesale of (merken)fabrikant. De werkzaamheden die je uitvoert, moeten te maken hebben met het stageproject dat je in overleg met het bedrijf hebt gekozen.

Lees hier de ervaringen van TMO-studenten.

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...