Associate Degree

Fashion Business Professional

Volgende open dag

20 april 2024

Kom proefstuderen

Bekijk data

NIEUW! Haal binnen 2 jaar je hbo-diploma fashion business

Ben je gepassioneerd door mode en droom je van een carrière in deze dynamische industrie? De Associate degree Fashion Business Professional is de ideale springplank om je mode-ambities te verwezenlijken. Deze tweejarige hbo-opleiding biedt een praktijkgerichte, diepgaande verkenning van mode, lifestyle en business en bereidt je voor op verschillende functies binnen deze sectoren. Wij zijn de enige aanbieder van de Fashion Business Ad-opleiding van Nederland! Je eerste stap naar een toekomst in de fashion business begint hier.

Heb jij vragen over onze Associate degree? Bekijk onze FAQ.

Dé enige erkende tweejarige hbo-modeopleiding van Nederland

Met de hbo-studie Associate degree Fashion Business Professional kies je voor een praktijkgerichte, tweejarige opleiding naar een succesvolle start in de fashionindustrie. Deze unieke opleiding wordt aangeboden aan TMO Fashion Business School, gelegen in Doorn, in de provincie Utrecht. In deze twee jaar leer je alles over de businesskant van de fashion, waarbij onderwerpen zoals management, marketing, digitalisering, fashiontrends en duurzaamheid centraal staan. Het laatste half jaar loop je stage bij een (internationaal) fashionbedrijf. Je gaat dus eigenlijk 1,5 jaar naar school en loopt aansluitend je afstudeerstage. Het overgrote deel van onze studenten krijgt op de stageplaats een baan aangeboden. Grote kans dat jij dus over 2 jaar al in een mooie fashionbaan zit!
Onze docenten brengen een rijke ervaring uit de mode-industrie met zich mee en bieden veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en interactie. Samen bouwen we aan de kennis en het netwerk dat essentieel is voor een succesvolle carrière in de mode. 

Meer informatie over Associate degree Fashion Business Professional

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over de hbo opleiding Associate degree Fashion Business Professional. Laat hieronder je gegevens achter.

  • Om met jou in contact te kunnen komen, hebben we jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer nodig zodat wij jouw vragen per mail en/of telefonisch kunnen beantwoorden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een erkende tweejarige hbo-opleiding tussen een mbo4-opleiding en een bacheloropleiding (niveau 6). Je leert specifieke competenties en doet kennis op die direct toepasbaar is in de praktijk. Denk aan sales, fashionmarketing, management, samenwerken, analyseren en creativiteit. Dit maakt het een uitstekende keuze voor studenten die snel de arbeidsmarkt willen betreden. De Associate degree opleiding heeft internationale erkenning en wordt bij succesvolle afronding beloond met een officieel hbo-diploma, de Associate degree. Bovendien hebben studenten die deelnemen aan de Ad-opleiding ook recht op studiefinanciering. Na het behalen van het Ad-diploma kun je doorstromen naar het derde jaar van de bachelor BBA in Fashion. 

Verschil tussen de Associate degree en bachelor?

Bij de Ad-opleiding Fashion Business Professional doen studenten in twee jaar tijd specifieke kennis op over de modebranche, met de nadruk op het operationeel tactisch niveau. Dat betekent dat de opleiding super praktisch is ingestoken. Dit maakt de Associate degree geschikt voor iedereen die zich wil specialiseren in fashion business. 

De bacheloropleiding bij TMO gaat dieper in op de materie. In vier jaar tijd worden studenten opgeleid om op tactisch en strategisch niveau te kunnen opereren. Studenten leren meer over de transitie in de modesector en hoe zij op deze trends in kunnen spelen. De opleiding combineert diepgaande theoretische kennis met praktische toepassingen, waardoor studenten niet alleen begrijpen hoe de modesector werkt, maar ook in staat zijn om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en strategisch te denken.

Hoe is de Associate degree opleiding opgebouwd?

De Ad-opleiding is verdeeld over vier semesters van elk een half jaar. Gedurende de eerste drie semesters krijg je een stevige theoretische basis en pas je deze kennis direct toe in de praktijk door middel van praktijk- en beroepsopdrachten. Deze voer je uit op school of tijdens bijvoorbeeld excursies naar (mode)bedrijven of steden. 

In deze anderhalf jaar tijd werk je aan diverse, boeiende projecten, zowel individueel als in een werkgroep. Het laatste semester staat volledig in het teken van een afstudeerstage bij een fashionbedrijf in Nederland of het buitenland.

Van Associate degree naar bachelor

Na de Ad-opleiding nog niet uitgeleerd? De Associate degree Fashion Business Professional biedt afgestudeerden de mogelijkheid om door te stromen naar een bacheloropleiding in mode of een aanverwant vakgebied. Dus, als je merkt dat de Associate degree jou goed afgaat en je je kennis nog verder wilt verbreden, dan is doorstuderen een uitstekende mogelijkheid! 

Kun je met Associate degree naar de universiteit?

Wil je na je Associate degree-opleiding doorstuderen aan de universiteit, dan moet je eerst de bijbehorende hbo-bacheloropleiding afronden.

Fashion Business Professional, een praktische hbo-opleiding

De Ad Fashion Business Professional opleiding is gericht op een praktische benadering van hoger onderwijs. Binnen twee jaar worden studenten opgeleid tot Fashion Business professionals die in staat zijn om aan de slag te gaan op tactisch-operationeel niveau, met een specifieke focus op duurzame fashion- en fashion gerelateerde bedrijven. 

Na afronding van de Ad Fashion Business Professional ben je goed voorbereid om te opereren in diverse (assistent-)functies binnen de fashionbranche, in uiteenlopende bedrijven langs de gehele supply chain (van oerproducent tot consument) en in diverse subbranches, waaronder kleding, sportartikelen, beauty, schoenen en wonen/living. Denk aan grote bedrijven als Rituals, Dior, Just Brands, BESTSELLER, Garcia Jeans, Eijerkamp en WE Fashion. Dit geldt zowel op nationaal als internationaal niveau. Met de nadruk op praktische vaardigheden en een brede kennisbasis, biedt deze opleiding de perfecte start van  een succesvolle carrière in de bruisende modeindustrie.

Associate degree instroom in februari

Wil je in februari beginnen met de Associate degree? Dat kan bij TMO! Naast de gebruikelijke start in september is deze extra instroommogelijkheid ideaal als je bijvoorbeeld eerst een half jaar hebt gereisd, toch niet de juiste studiekeuze hebt gemaakt of hebt gewerkt en nu duidelijk voor ogen hebt welke richting je op wilt. Of je nu in september of februari wilt starten, TMO biedt je de mogelijkheid om de opleiding aan te passen aan jouw levenspad.

Instromen kan 2x per jaar; in februari en in september. 

Ben jij klaar voor de Fashion Business Ad-opleiding en een toekomst in de mode- en lifestylebranche? Of wil je eerst de sfeer proeven bij TMO Fashion Business School? Bezoek dan een van onze evenementen, zoals een open dag, meeloopdag of proefstudeerdag, en ontdek wat onze school in Doorn, provincie Utrecht, jou te bieden heeft. Tot snel! 

Associate degree Fashion Business Professional - TMO
Brochure
Open dag
Proefstuderen