TextileLAB

Het TMO TextileLAB is het textiellaboratorium waar onze studenten en medewerkers werkzaam in de fashionbranche kunnen zien, leren en ervaren hoe je stoffenonderzoek doet. Een kwaliteitsborging vooraf en tijdens het productieproces.

Voor het voorkomen van onnodige productgerelateerde klachten en retouren, is een testfase in het laboratorium noodzakelijk. Onze studenten worden opgeleid om door middel van laboratoriumproeven stoffen te onderzoeken op geschiktheid voor het einddoel.

Een voorbeeld is de Tensontest. Met deze test wordt het ademend vermogen aangetoond van een waterdichte stof. Hierbij laten wij hen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van stoffen en finishes zien.
eindresultaat-ademendvermogen-lucht-inblazenberstdruk

Geregeld vinden in het TextileLAB ook Detex-workshops plaats en speciale kwaliteitscursussen voor het bedrijfsleven. Naast gedegen theorie over de kwaliteit van textielmaterialen wordt veel tijd besteed aan diverse praktische testen. Veelal zien we dat bedrijven terugkomen met specifieke vragen of bepaalde stoffen nader onderzocht kunnen worden. In deze gevallen kunnen wij afspraken maken over het ter beschikking stellen van het TextileLAB en de inzet van een docent.

Brochure
Open dag
Proefstuderen