TMOment Julia Blauwhoff

Veel TMO’ers gaan na hun eindexamen direct aan het werk in de branche. Er zijn echter natuurlijk ook mensen die maar geen genoeg kunnen krijgen van studeren. Eén van die oud-TMO’ers doet hieronder haar verhaal.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Julia Blauwhoff en ik ben 24 jaar. Ik ben in 2016 afgestudeerd op TMO. Onlangs heb ik mijn master in Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam gehaald en op dit moment studeer ik in het kader van een exchange in Milaan. Ik wilde graag nog wat aanvullende vakken volgen, zoals social media marketing en enkele fashionvakken.

Waarom doorstuderen?
Vanaf het tweede semester op TMO wist ik dat ik daarna nog graag een universitaire studie wilde doen. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en door te groeien. Na TMO ben ik eerst naar Londen gegaan om een Summer school te doen, ter voorbereiding op mijn master aan de UvA. Ik vond dat ik mijn Engels eerst moest verbeteren voordat ik aan de studie op de UvA kon beginnen. In Londen heb ik gedurende negen weken drie vakken gevolgd.

Hoe heeft TMO je voorbereid op deze studie?
TMO heeft mij vooral als persoon heel erg ontwikkeld. Door de praktijkopdrachten en de theorievakken leer je heel veel aspecten van de fashionbranche kennen. Je komt er tijdens je studie steeds meer achter welke richting je op wilt. TMO heeft mij de basis van de businesskant bijgebracht, wat goed heeft geholpen als voorbereiding op mijn universitaire studie.

Leukste TMO-herinnering?
Doordat ik ervoor heb gekozen om in Doorn te wonen, heb ik van alle aspecten van het studentenleven ten volle kunnen genieten. De feestjes, de etentjes bij elkaar, de studentenvereniging, al die dingen maken het studeren op TMO bijzonder. En natuurlijk de kleinschaligheid van de school, waardoor er een fijne sfeer heerst. Ik heb aan TMO een stel leuke vriendinnen overgehouden.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Op dit moment ben ik niet echt meer met TMO verbonden. Kort na mijn afstuderen heb ik nog wel wat bijlessen gegeven aan studenten van TMO. Af en toe heb ik nog contact met mijn stagebegeleider. Maar wie weet, als ik straks echt in de fashion ga werken … Ik sta best open om bijvoorbeeld op een Open dag mijn verhaal te komen doen.

Waarom ooit gekozen voor TMO?
Na mijn middelbare school, ben ik aan een studie Bedrijfskunde op de universiteit begonnen. Na een halfjaar kwam ik erachter dat dit veel te theoretisch voor me was. Ik heb toen een studiekeuzetest gedaan en daar kwam uit dat ik op dat moment het beste een hbo-studie kon doen. Ik had altijd wel iets met mode, maar ook met business. TMO was voor mij dus de beste keuze.

Advies voor huidige studenten?
Als je erover denkt om na TMO door te gaan leren: zéker doen! Maar ook als je gaat werken, doe gewoon altijd alles wat je kunt en ga alle uitdagingen aan die op je pad komen. Blijf jezelf doorontwikkelen, neem initiatief en probeer alles uit om erachter te komen wat uiteindelijk écht bij je past.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen