Studeren bij TMO: op kamers in Doorn?

Op kamers in Doorn

Onze studenten komen uit alle delen van Nederland en soms zelfs uit het buitenland. Daarom woont ruim 60% van de studenten van TMO op kamers in Doorn of omgeving.
Onze school ligt op een prachtig landgoed in Doorn. In een bosrijke omgeving, in de buurt van Driebergen en Zeist. Doorn is een fijne plek om te studeren en op kamers te gaan, op 20 kilometer van studentenstad Utrecht. Het dorp Doorn, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug, telt ongeveer 12.000 inwoners. Het heeft een leuk centrum, met gezellige cafés, restaurants en terrassen. Utrecht staat bekend als gezellige studentenstad en is binnen 30 minuten bereikbaar vanuit Doorn. Je kunt er uitgebreid uitgaan, shoppen, musea bezoeken, etc.

Studentenhuisvesting in Doorn

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Doorn te gaan wonen: je kunt een kamer zoeken in een studentenhuis of bij een hospita. Sommige studenten huren en delen een appartement of huis. Niet alle studenten wonen in Doorn, ook in Utrecht Zeist, Leersum, Langbroek en Driebergen zijn kamermogelijkheden. De prijzen van de kamers variëren. Je moet rekenen op gemiddeld € 350,- per maand.

Kamer huren in Doorn

Nadat je je bij TMO hebt ingeschreven, kun je bij ons secretariaat een lijst opvragen met beschikbare studentenkamers. De meeste kamers komen vrij rond april/mei en november/december. Behalve ons eigen secretariaat, zijn er ook andere instanties die je kunnen helpen met het zoeken naar een kamer, studentenhuis of huurhuis. Denk ook aan websites zoals kamernet.nl, kamers.nl of zoek via Google, Funda of Woningtarget. Ben je eenmaal verhuisd, vergeet dan niet je nieuwe adres door te geven aan de gemeente. Dat is belangrijk voor je studiefinanciering. Geef je adres ook door aan de DUO en TMO.

Tips studentenkamer zoeken:

Bereikbaarheid campus

Het campusgevoel: alles bij elkaar, overzichtelijk, veilig en geborgen.
Woon je op een kamer in Doorn, dan is de campus prima bereikbaar. Er zijn twee buslijnen naar de campus en er is een bushalte bij de school. Op de campus kun je ook terecht voor vele activiteiten, zoals sportevents en feestjes, georganiseerd door onze studentenvereniging Changeant. Zij maken jou snel wegwijs in je nieuwe omgeving.

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...