TMOment met Bob de Graaf | assistent-productmanager denim | The Sting

Bob de Graaf: TMO afgestudeerde assistent-productmanager denim bij The Sting Sourcing & Productions

Hij was pas 16 jaar toen hij na de havo zijn studie startte op TMO. Inmiddels is hij afgestudeerd en heeft hij een mooie baan als assistent-productmanager denim bij The Sting Sourcing & Productions.

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Bob de Graaf, woon in Amsterdam en ben 21 jaar. Na mijn afstuderen kon ik meteen aan de slag bij The Sting Sourcing & Productions, het bedrijf waar ik ook stage heb gelopen.

Je bent assistent productmanager denim: wat zijn dan je taken?

Ik check de laatste samples die binnenkomen nadat er al aanpassingen zijn gedaan. Ik meet alles op en bekijk met de labelmanagers of alles klopt qua labeling. Ook controleer ik of een artikel op tijd wordt geleverd en als er vertraging op de levering is, geef ik dat door aan de afdeling inkoop. Ik heb dagelijks contact met onze leveranciers in Pakistan, Bangladesh en Turkije. Ik mag daarnaast zelf ideeën opperen voor wat goed zou kunnen werken voor The Sting. Ik maak dan een voorselectie voor mijn collega’s van inkoop, op basis van stoffen en design die een leverancier laat zien. Soms komt er een vraag vanuit The Sting voor een nieuw artikel, waar wij dan de juiste stof en leverancier bij gaan zoeken. Het leukste van mijn werk vind ik dat je de hele ontwikkeling van een product van dichtbij kunt volgen.

Je hebt ook stage gelopen bij hetzelfde bedrijf?

Eigenlijk ben ik hier via een vriend van me terechtgekomen. Na een goed sollicitatiegesprek had ik meteen een goed gevoel bij het bedrijf. Ik heb stage gelopen in exact dezelfde functie als ik nu heb. Tijdens mijn stage mocht ik mee naar de denimbeurs Kingpins in Amsterdam. Hier staan leveranciers van over de hele wereld waar je een selectie van stoffen kunt maken. Je maakt kennis met nieuwe leveranciers die je dan uitnodigt op kantoor voor een nader gesprek op een later moment.

Wat heb jij met mode?

Van kleins af aan wilde ik eigenlijk kok worden. Maar op de een of andere manier is na mijn 15e plotseling mijn interesse voor mode ontstaan. Ik had wat vrienden die er mee bezig waren en daardoor is mijn belangstelling ervoor gewekt.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?

Ze hebben me op professioneel gebied heel goed klaargestoomd. Helaas heb ik mijn studie deels in coronatijd moeten doen. Gelukkig had TMO de online lessen meteen geregeld. Wat ik echt heb gemist zijn de fysieke lessen modematerialen en productie. Je moet die materialen kunnen voelen; dat vond ik online toch lastiger te volgen. Ik heb veel gehad aan de projecten die ik wel deels fysiek heb kunnen doen. Je leert dan goed om met andere mensen samen te werken en ontwikkelt een professionele houding. Ik ben ook echt volwassen geworden op TMO.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?

De inkoopreis naar Florence is mijn absolute hoogtepunt. Verder vond ik de Outdoor heel leuk, evenals de meeste jongens trouwens. Ik heb ook altijd leuke docenten gehad.

Waarom heb je destijds eigenlijk gekozen voor TMO?

Ik kende de school via mijn zus die met enthousiaste verhalen thuis kwam. Ik was me net beginnen te verdiepen in mode en was op zoek naar een businessstudie. Dan is TMO natuurlijk de perfecte combi.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?

Zeker wel. Het is een heel leuke studie waarin mode en business goed zijn verdeeld. Ik heb er een stel fijne vrienden aan overgehouden en vond het leven in Doorn, waar ik een tijdje heb gewoond, ook heel tof. Helaas ben ik door omstandigheden niet lid geworden van de studentenvereniging, maar ik zou iedereen aanraden om dat wel te doen.

Wat is jouw ‘gouden tip’ voor huidige studenten en/of scholieren?

Doe zoveel mogelijk leuke dingen in combinatie met school. En tegen jongens zou ik willen zeggen: als je geïnteresseerd bent in business en mode, kom dan vooral studeren op TMO. Het is beslist geen ‘meiden-opleiding’!”

Je leest hier het TMOment van Reinier Barens over zijn job bij Cavallaro Napoli

Brochure
Open dag
Proefstuderen