Q&A over Coronacrisis

Update 31 maart

Ons onderwijs gaat zoveel mogelijk online door. Hoe?

TMO biedt geen fysiek onderwijs aan tot en met 28 april. Dit geldt ook voor het werken aan projecten in kleine groepen. TMO is maandag 16 maart overgegaan op online onderwijs. De online lessen kun je vanuit huis met o.a. Microsoft Teams volgen. Instructies hierover heb je ontvangen via de TMO-communicatiekanalen mail en het Efso-intranet. Semester 6 (AT6) studenten die coaching-gesprekken moeten voeren, zullen dit via media zoals Skype doen.

Zijn de digitale lessen verplicht?

Aanwezigheidsverplichting is ook van toepassing op digitale lessen. Wij verwachten dus van alle studenten dat zij de komende tijd meedoen aan het lesprogramma. Tenzij er sprake is van ziekte. Dan moet je jezelf ziekmelden volgens de normale procedure.

Wat gebeurt er als ik ziek ben en de verplichte lessen niet kan volgen?

In dit soort gevallen handelen we zoals gebruikelijk in situaties van ziekte van een student.

Hoe ziet mijn rooster er de komende tijd uit?

Om dit voorjaarssemester, ondanks de beperkingen door het Coronavirus, zo goed mogelijk door te laten gaan, heeft het onderwijsmanagement besloten enkele belangrijke wijzigingen in de invulling van de TMO-weken in de jaarkalender door te voeren. Op 23 maart heeft TMO deze aangepaste jaarkalender op het intranet gepubliceerd (volg deze link). De doorgevoerde wijzigingen zijn in het rood aangegeven

Kan ik gewoon naar mijn stageadres?

Als je (lichte) klachten hebt, dien je thuis te blijven. Ben je gezond, volg dan het beleid van de RIVM m.b.t. thuiswerken en het beleid van je stagebedrijf. Bij twijfel overleg je met je stagebeleider.
Update 23 maart: semester 7-studenten ontvangen vandaag per mail meer informatie over de stage in hun TMO-mail. Studenten die in het najaar 2020 hun stage gaan lopen, ontvangen eveneens nadere informatie. Houd ook TMO Nieuws in de gaten!
Update 31 maart: op Efso vind je een FAQ met veelgestelde en antwoorden m.b.t. (buitenland)stage.

Zijn de gebouwen van TMO open?

Nee, de lesgebouwen en het Informatiecentrum zijn vanaf maandag 16 maart gesloten. Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 28 april. 

Gaan de activiteiten van Studentenvereniging Changeant door?

Nee, alle activiteiten zijn tot nader order afgelast. Dit geldt ook voor de wekelijkse kroegavond.

Wanneer is de open dag en kan ik nog proefstuderen?

De open dagen en proefstudeerdag van april gaan niet door. In plaats daarvan organiseren bij online proefstudeerdagen waarbij je vanaf huis een aantal lessen kan volgen. Meer informatie hierover vind je op de homepage. Je kan ook een (online/telefonisch) persoonlijk gesprek aanvragen met een van onze voorlichters. Mail hiervoor naar voorlichting@tmo.nl.

Ik raak mijn bijbaan kwijt, wat kan ik doen?

De coronacrisis richt flinke schade aan. Bedrijven liggen stil en medewerkers worden naar huis gestuurd. Dit geldt ook voor studenten met een (bij)baan. De overheid springt soms bij. Lees hier wat de mogelijkheden zijn. Onze tip is vooral contact met je werkgever te zoeken om te horen welke maatregelen er worden getroffen.

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?

Volg de richtlijnen van het RIVM:

· Blijf zoveel mogelijk binnen, zeker als je (lichte) klachten hebt! Besef je dat je ook besmettelijk bent als
je geen klachten hebt.

· Was je handen regelmatig met water en zeep

· Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

· Gebruik papieren zakdoekjes

· Geen handen schudden

Wanneer bel ik mijn huisarts?

Daar heeft het RIVM richtlijnen voor: heb je verkoudheidsklachten en/of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan hoef je de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild. Dit kan ook een gewone verkoudheid zijn. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet.

Heb je meer dan 38 graden Celsius koorts, moet je veel hoesten of ben je benauwd? Bel dan je huisarts.

Waar vind ik meer informatie?

· De Rijksoverheid heeft voor scholen en studenten de volgende pagina geopend:
veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs

· Wil je meer weten over de situatie in jouw regio? Neem dan contact op met de GGD. De juiste (regionale) contactgegevens staan op de www.ggd.nl

· Algemene informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus kun je vinden op de website van het RIVM.

Heb je nog vragen, mail dan naar corona@tmo.nl.

Brochure
Open dag
Proefstuderen