TMOment vanuit Disneyland, Californië

Hè, zul je denken, Disneyland? Wat heeft dat met TMO te maken? Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek hoe een oud-studente Nicoletta van der Loo haar TMO-opleiding heeft kunnen gebruiken in het werk dat ze nu doet.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Nicoletta van der Loo en ik werk als Event Director voor Disney Consumer Products and Experiences (Disney Parks) in Californië, USA. Na het behalen van mijn TMO-diploma ben ik verhuisd naar Parijs om te werken bij Disneyland Paris en zodoende de Franse taal goed te leren. Ik ben onderaan de ladder begonnen bij onder andere de receptie en in het restaurant van het Disneyland Hotel. Ik was van plan een jaartje in Parijs te blijven, maar het zijn er negen geworden! Na twee jaar ben ik via een interne vacature voor eventcoördinator in een van de conventiecentra terechtgekomen in de eventindustrie.

Tijdens de tweede helft van mijn carrière in Disneyland Paris was ik verantwoordelijk voor het team dat alle EMEA (Europe, Middle-East, Africa) mediaevenementen produceert, zoals de lancering van jaarlijkse PR-evenementen (Halloween Time, Christmas, 20th Anniversary etc.), ‘talent’-evenementen (Rafael Nadal French Open Celebrations en ‘celebrity visits’) en tv & radio broadcasts (o.a. Radio 538 Armin van Buuren concert en The Voice uitzending). Toen ik uiteindelijk het aanbod kreeg om datzelfde werk in Californië te gaan doen, heb ik geen moment getwijfeld.

Waarom USA?
Het klinkt misschien gek, maar ik wist op mijn 6e jaar al dat ik later wilde gaan wonen en werken in Amerika. Ik had nooit verwacht dat het ook zou gebeuren binnen het bedrijf waar ik mijn carrière ben begonnen en met een droombaan. Het is gewoon een ’dream come true’; écht Amerikaans, haha. En dat als nuchtere Hollandse. The Walt Disney Company is een geweldig multinationaal bedrijf met ontzettend veel mogelijkheden. Ik woon en werk hier nu 5 jaar en zit helemaal op mijn plek. Natuurlijk, je moet wennen aan de cultuurverschillen.

Hoe heeft TMO je voorbereid op deze studie?
Heel erg goed. Ik ben trots op mijn TMO-diploma en heb zeker wat betreft het management heel veel aan mijn opleiding gehad. TMO leidt op in businessmanagement en dat kun je in wezen in elk bedrijf toepassen. En wat de mode betreft: Disney Consumer Products is de grootste licentiegever in de wereld. In mijn werk als Event Director heb ik daar ook mee te maken.

Leukste TMO-herinnering?
Het organiseren van de modeshow is me altijd bijgebleven. Daar heb ik van geleerd hoe je met weinig middelen veel dingen kunt doen. Verder ook de projecten en de Outdoor dagen waarin je leert om in een team te werken. Nu ik een team van 25 mensen aanstuur, pas ik nog steeds dingen toe die ik op TMO heb geleerd.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Vanuit de USA is het lastig om echt verbonden te zijn. Ik ben ook nooit in Doorn gaan wonen en was geen lid van de studentenvereniging. Ik zou best weer eens contact willen hebben, bijvoorbeeld via social media, met oud-studiegenoten van me. Ik heb wel gezocht op Facebook, maar ze helaas nog niet gevonden. Dus als iemand van mijn jaar dit leest …

Waarom ooit gekozen voor TMO?
Na de havo wilde ik eigenlijk naar de kunstacademie om daar iets met mode te gaan doen. Ik vond dat ik best wel creatief was. Daar dachten ze bij de academie toch wat anders over, dus ik werd niet aangenomen. Vervolgens ben ik me een jaar lang gaan oriënteren op wat er dan wel mogelijk was. Toen ik uiteindelijk TMO ontdekte, wist ik meteen ‘dít is precies wat ik zocht’.

Advies voor huidige studenten?
Moeilijke vraag … Ik kan wel zeggen wat ik nu tegen mezelf zou zeggen op die leeftijd. Maak je niet teveel zorgen; het komt wel goed! Ook als je niet direct terechtkomt bij wat je in gedachten had. Kijk naar mij: ik heb ooit heel bewust gekozen voor ‘iets in de mode’ en ben terechtgekomen in de eventindustrie. Ik wist toen niet eens dat deze baan bestond!”

Brochure
Open dag
Proefstuderen