TMOment Mirjam Choufoer

Veel van onze docenten hebben hun roots in de fashion en zijn vaak nog actief in de modebranche. Zo ook Mirjam Choufoer, docent binnen het onderwijscluster Fashion, recruitment consultant bij HTNK én zelfstandig ondernemer.

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Mirjam Choufoer en ik werk sinds februari 2015 bij TMO. Ik geef de vakken Productie en Jeans. Daarnaast ben ik hoofdcoach in het onderzoeksemester van TMO, begeleid ik studenten tijdens hun stage en doe ik het Purchase Management project in semester 4.

Wat is jouw achtergrond?
Vooral heel divers! Ik heb voornamelijk als product manager voor grote internationale merken gewerkt. Denk aan Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld, Pepe Jeans, Mexx, Kuyichi. Mijn opleiding heb ik gedaan bij Meester Koetsier, het huidige AMFI. Ik ben afgestudeerd in Productie en meteen na mijn studie gestart bij Pepe Jeans waar ik 5 jaar heb gewerkt. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Mexx waar ik ben weggekaapt door Kuyichi. Toen door naar Tommy Sport en na een sabbatical ben ik aan de slag gegaan bij Cool Cat. Toen vond ik de tijd wel rijp voor het zelfstandig ondernemerschap en ben ik voor mezelf begonnen als interim product manager. Vanuit die rol heb ik voor o.a. Tommy Runway, Supertrash en Karl Lagerfeld gewerkt.

Wat doet een productmanager?
Het begeleiden en managen van het product vanaf het ontwerp van de designer tot en met de uitlevering ervan naar de winkel. Die begeleiding doe je op zowel technisch als commercieel vlak. Het is een enorm gevarieerde functie. Je beoordeelt samples, je gaat ter plekke de productie bekijken – vaak in het buitenland -, je houdt je bezig met kwaliteitscontrole en tot slot de uitlevering aan de winkel. Ik heb dankzij mijn banen als product manager heel veel van de wereld mogen zien.

Wie is je favoriete designer?
Poeh, daar moet ik over nadenken. Ik heb eigenlijk geen favoriete designer. Heel eerlijk.. ik ben ook niet van de designermerken. Ik heb eerder liefde voor het product, vooral jeans. Ik zeg wel eens dat ik blauw bloed heb haha. Dus nee, geen favoriete designer. Doe mij maar denim.

Wat doe je op dit moment naast TMO?
Ik werk als matchmaker/recruiter voor HTNK Recruitment in Amsterdam. HTNK is een gerenommeerd recruitmentbureau in (internationale) fashionbanen. Daarnaast sta ik ook voor de klas bij de Amsterdam Fashion Academy en run ik mijn eigen coaching- en trainingspraktijk Room42.

Waarom de stap naar het onderwijs?
Tijdens mijn werk in de fashionbranche raakte ik geïnspireerd door wat mensen beweegt en welke keuzes iemand maakt vanuit welke motivatie. Ik ben daarom de opleiding trainer/coach gaan volgen en heb besloten om mij te focussen op waar mijn hart ligt. Ik wilde mij meer met de menselijke kant bezighouden dan met alleen het product en wilde graag gaan coachen en trainen. Die wens was voor mij de brug van mode naar onderwijs. Nu ben ik trainer/coach binnen mijn oorspronkelijke vakgebied. Mooier kan niet!

Hoe zien jouw lessen eruit?
Ik hoop niet standaard en saai. Ik probeer zo praktisch en concreet mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld door mijn eigen kledingkast erbij te halen. Figuurlijk natuurlijk. Aan de hand van mijn kledingstukken vertaal ik de soms taaie theorie naar de praktijk.

Wat spreekt je zo aan in onze opleiding?
Zoals bijna iedereen die bij TMO werkt; het persoonlijk contact met de studenten, het échte beroepsonderwijs en de kleinschaligheid. Je kent de studenten bij naam, dat is redelijk uniek binnen onderwijsland.
En de heerlijke omgeving natuurlijk. Ook uniek! Als je in hartje Amsterdam woont, is het een verademing om hier de eekhoorntjes te zien huppelen.

Heb je tot slot een tip aan onze studenten?
Ik heb er drie. Wees niet bang om fouten te maken, durf te vragen en probeer niet anders over te komen dan je werkelijk bent. Dat is jouw Unique Selling Point!”

Brochure
Open dag
Proefstuderen