TMOment met Kaylee van Dam

“Stage lopen in het buitenland kan ik echt iedereen aanraden! Je leert jezelf écht kennen, want je moet het helemaal zelf doen zonder familie en vrienden in de buurt. Het is echt heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling.”

 Wie is Kaylee van Dam en wat doet ze?
“Ik zit in mijn 7e en dus laatste semester op TMO en heb gekozen om mijn stage te lopen in Zweden bij Busnel. Dit merk is in Zweden en andere Scandinavische landen al behoorlijk bekend, maar daarbuiten nog niet. Onlangs zijn ze gaan samenwerken met een Nederlands agentschap en dus leek het hen een prima idee om een Nederlandse stagiaire aan te nemen.

Ik heb nog niet echt een klus gekregen waar ik mijn tanden in kan zetten. Hopelijk komt dat nog. Zelf kom ik regelmatig met nieuwe ideeën die ze hier enthousiast ontvangen. Graag zou ik die ideeën verder uitwerken in concrete acties. De bedoeling is dat ik ga ondersteunen bij het opzetten van de webshop en de marketing voor Nederland. Er moeten alleen nog enkele zaken geregeld worden voordat ik aan die klus kan beginnen. De prijzen, die nu nog in Zweedse kronen in de webshop staan, moeten omgezet worden in euro’s. Anders schrikken de Nederlandse klanten straks zo van de prijzen.

Wat heb je geleerd van je stage?
Aan het begin van mijn stage heb ik backstage mee mogen kijken bij de modeshow van Busnel. Je ziet dan hoe een show tot stand komt en hoe blij iedereen na afloop is dat alles goed is gelukt. Verder heb ik geleerd dat als je een buitenland stage doet, je jezelf echt heel goed moet voorbereiden. Achteraf heb ik gewoon te weinig contact gehad met de mensen van het bedrijf, waardoor er bij mij verwachtingen zijn gewekt die het bedrijf niet kan waarmaken. Bij een stage in Nederland zou je eventueel na een paar weken kunnen switchen naar een ander stagebedrijf, maar als je in het buitenland zit, is dat eigenlijk niet te doen.

Buitenlandstage doen of niet?
Ondanks dat niet alles gaat zoals ik had verwacht, had ik dit voor geen goud willen missen. Stockholm is een fantastische stad en we zitten hier op een heel mooie plek. Ik raad dan ook iedereen aan om een buitenlandstage te doen. Ook als je twijfelt of je naar het buitenland zult gaan: doen! Je leert jezelf écht kennen en dat is supergoed voor je zelfvertrouwen.

Wat vind je het leukste aan TMO?
De opleiding staat heel dicht bij de praktijk. Naarmate je naar het eind van je studietijd gaat, merk je dat steeds meer. De presentaties die je moet geven en het netwerk dat je opbouwt, geven je een prima basis voor je toekomst.

Heb je nog een advies voor leerlingen die voor de keuze staan?
|
Als je geïnteresseerd bent in fashion, een commerciële toekomst wilt én creatieve ideeën hebt, moet je absoluut kiezen voor TMO! Wordt vooral ook lid van onze studentenvereniging Changeant en kom in Doorn wonen. Zo haal je het maximale uit je studietijd!”

Brochure
Open dag
Proefstuderen