TMOment Farida Breukelman

Tijdens de online proefstudeerdag ontmoet je docenten en (oud-)studenten. Een van die docenten is Farida Breukelman. Maak hier alvast kennis met haar!

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Farida Breukelman en ik ben bij TMO werkzaam als docent HRM, docent Business Communication, tutor en studieadviseur. Van oorsprong ben ik communicatiewetenschapper maar ik heb eigenlijk altijd HRM-functies gehad. En ook daarin altijd met veel diversiteit; van manager Corporate Recruitment en Human Resources Development tot interim-klussen en HR-manager binnen management teams.

Wat heb je met de fashionbranche?
Vanzelfsprekend vind ik mode heel erg leuk! Ik heb in het verleden  voor ondernemers in de modebranche HRM-klussen gedaan. Sinds ik bij TMO werk, breid ik mijn netwerk binnen de modebranche verder uit, zoals bij INretail en Modint. Via collega’s kom ik in contact met HR-mensen in fashionbedrijven. Heel boeiend. Ook volg ik wekelijks de media, zoals FashionUnited. Van studenten leer ik veel dankzij hun bijbanen en later als ze aan de slag zijn bij de meest uiteenlopende bedrijven. Niet alleen in fashion trouwens, als business school leiden we breed op.

Waarom de stap naar onderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?
De combinatie van HRM en onderwijs vind ik leuk; de ervaring die je opdoet in het werkveld overbrengen aan studenten waarmee ze later in hun werk iets gaan doen. Velen krijgen een leidinggevende positie of worden eigen ondernemer, en dus heb je met personeel te maken. We leiden niet op tot HR-manager, maar ik wil ze wel een aantal praktische zaken bijbrengen over bijvoorbeeld werving en selectie, contracten, beloning en  persoonlijke ontwikkeling. Het belangrijkste vind ik dat een student een eigen visie ontwikkelt op HRM en daarmee op de invulling van de employee journey. Deze journey gaat over elke stap die een medewerker binnen jouw bedrijf zet. Dat is ook de titel van mijn les tijdens de proefstudeerdag.

Wat spreekt je zo aan in de opleiding?
Eigenlijk alles. De kleinschaligheid, het intensieve contact met de studenten, de diversiteit van de vakken en van mijn collega’s. Ik investeer veel in de band met mijn studenten en krijg daar elke dag energie van. Het persoonlijke contact is voor mij erg belangrijk. Daarom zijn TMO, de studenten en ik een goede match!

Brochure
Open dag
Proefstuderen