TMOnstage met Sanne Wildenburg | stage lopen bij The Next Closet

Aan het eind van je TMO-tijd loop je stage bij de meest uiteenlopende (fashion)bedrijven. Sanne Wildenburg liep stage bij The Next Closet, een online platform waar je tweedehands designerkleding kan kopen en verkopen. Ze vertelt graag meer over haar stage bij dit razend populaire bedrijf.

Vertel eens iets over je stage

De afgelopen zes maanden heb ik stage gelopen op de operations afdeling van The Next Closet. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk geweest voor de premium klanten (bekende Nederlanders zoals Carice van Houten en Elise Schaap). Zij lieten de items zien die zij wilden verkopen tijdens intake- gesprekken, vervolgens deed ik de inventarisatie en werd de verkoop in gang gezet. Verder hield ik mij bezig met de fotografie en het checken van de authenticiteit van de designeritems. Bovendien  heb ik op de marketingafdeling geholpen met maken van collecties, het online zetten ervan en het maken van Instagram-posts. Omdat The Next Closet een bedrijf is met ongeveer twintig medewerkers heb ik van vrijwel iedere afdeling kunnen proeven. Ik had eigenlijk een allround stage met de focus op de operations afdeling.

Hoe ben je bij The Next Closet terecht gekomen?

Tijdens mijn studie aan TMO vond ik marketing en e-commerce al erg interessant. Ik ging dus ook op zoek naar een stage in die richting. Op school hebben we veel geleerd over duurzaamheid waardoor ik erachter ben gekomen dat ik dit erg belangrijk vind in een bedrijf. Ik kende The Next Closet omdat ik er al eens wat gekocht heb. Hun vacature sprak mij mede erg aan omdat er ruimte was voor eigen inbreng, verantwoordelijkheid en vrijheid. De taken van de operations afdeling vond ik ook goed bij mij passen. Ik heb mijn sollicitatie verstuurd en mocht op gesprek komen. Na het eerste gesprek wist ik eigenlijk al dat het goed zat.

Wat vond je het allerleukst om te doen bij The Next Closet?

Het allerleukst aan mijn stage was het feit dat ik erg veel vrijheden had. Niet alleen qua werkzaamheden, maar ook dat het prima was dat ik soms een dag bij een andere afdeling betrokken was. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Hierdoor voelde ik mij al snel onderdeel van het team. Ook heb prioriteiten leren stellen. Plannen was op TMO niet mijn sterkste kant, maar met behulp van mijn stage heb ik dit ontwikkelpunt kunnen aanpakken. Ik heb voornamelijk geleerd op mijn eigen benen te staan;  iets waar ik de rest van mijn leven nog wat aan heb.

Qua werkzaamheden is het allerleukste wat ik heb mogen doen het kleden van Halina van Reijn. Zij ging naar Cannes en had een outfit nodig. Deze heb ik samengesteld aan de hand van de premium items (items van bekende Nederlanders) van The Next Closet.

Hoe heeft TMO je voorbereid op je stage?

Ik vind dat TMO mij zeker goed voorbereid heeft op mijn afstudeerstage. Voornamelijk aan de bijgebrachte werkhouding en mentaliteit heb ik veel gehad. TMO hecht veel waarde aan zelfontwikkeling en eigenlijk zie ik nu pas in hoe waardevol dit is. Natuurlijk is een vak als marketing ook belangrijk geweest bij The Next Closet. De projecten op school trouwens ook. Daarin ben je echt zelf aan de slag en zoek je zaken zelf uit.  Misschien moet ik het de hands-on-mentaliteit noemen. Dat leer je écht op TMO.

Wat voor een stageproject heb je uitgevoerd?

Bij The Next Closet kan men zowel kopen@musicisadrug.shop als verkopen. Onze klanten zijn dus zowel kopers als verkopers. Verkopers wilden graag weten hoe ze hun items beter kunnen presenteren waardoor het sneller verkocht werd. Over deze vraag heb ik mijn onderzoek uitgevoerd. Ik heb onder andere onderzocht wat kopers belangrijk vinden als ze advertenties zien, maar ook wat hun customer journey is. Vanuit die informatie kreeg ik een idee hoe verkopers hier op in kunnen spelen. Ik heb aanbevelingen gedaan aan The Next Closet en het leuke is dat zij hier ook daadwerkelijk mee verder gaan!  Mijn inzet werd gewaardeerd. Dit geeft mij echt voldoening.

Bovendien was de begeleiding tijdens mijn onderzoek erg fijn. Het bedrijf zag het belang in van mijn onderzoek, waardoor ik al mijn vragen kon stellen wanneer ik maar wilde. Nauw betrokken en geïnteresseerd zijn woorden die in mij opkomen als ik terugdenk aan The Next Closet.

Wat wil je na TMO gaan doen?

Ik ben momenteel aan het solliciteren op marketing- en e-commercevacatures. Mijn interesse lag hier al, maar mijn stage heeft dit zeker bevestigd. Bovendien ben ik bezig met mijn eigen business- ideeën. Deze zijn gericht op circulaire fashion. Hierin ben ik geïnteresseerd geraakt tijdens mijn tijd bij The Next Closet. De naam van mijn bedrijf is Music is a Drug (). Ik zie veel kansen om mijn idee een succes te laten worden.

Heb je tips voor het zoeken van een stage?

Kies een stage waarin je jezelf kan uitdagen. Het krijgen van verantwoordelijkheid is erg leerzaam, dus vraag daar ook naar tijdens je stage. Hierdoor heb je niet alleen een leuke tijd, maar ontwikkel je jezelf ook.

 

 

 

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen