TMOment Denise van Rooden | Werken bij My Jewellery

Als er één merk is waar het gemiddelde meidenhart van gaat kloppen, is dat My Jewellery. De afgelopen jaren is het merk, waarvan het hoofdkwartier is gevestigd in Den Bosch, veranderd in een ware TMO-hub. Wij spraken Denise van Rooden (22), die er na haar stage mocht blijven en nu het land door reist om de My Jewellery-boutiques te stylen.

Kun je ons wat vertellen over je baan?

‘Natuurlijk! Ik ben Visual Merchandiser bij My Jewellery. Dat houdt in dat ik bezig ben met de inrichting van de winkels. Ik ga dus verschillende winkels af in mijn regio en zorg ervoor dat de nieuwe collectie een plek krijgt en dat alles er stylish en gelikt uitziet. Dat gaat verder dan alleen kleding, want ik ben ook veel bezig met sieraden, waar My Jewellery mee begon. Dat is echt iets anders, sieraden zijn een vak apart! Werken bij My Jewellery vind ik heel erg leuk. Ik kan lekker creatief aan de slag en mijn werk is super afwisselend. Zo ben ik bijna elke dag in een andere stad aan het werk en ben ik af en toe op kantoor te vinden voor een vergadering. Verder rijd ik het hele land door om de boutiques te stylen.’

Je bent nog maar net afgestudeerd van TMO Fashion Business School. Hoe kwam je daar terecht?

‘Ik begon in 2017 aan TMO en ben inderdaad dit jaar afgestudeerd, de tijd is voorbij gevlogen. Toen ik mij ging oriënteren op vervolgstudies moest ik kiezen tussen mijn twee grote interesses: mode en muziek. Tijdens mijn zoektocht kwam TMO vrij snel op mijn pad. Wat mij zo aansprak is dat TMO een kleinschalige opleiding is waar alles met mode te maken heeft, maar die niet té creatief is. Naast TMO ben ik ook gaan kijken op het Conservatorium, maar ik besloot muziek als een serieuze hobby te houden. In de mode zag ik meer toekomst en toen ik een open dag van TMO bezocht was ik overtuigd. Wat een goede opleiding! Ik ben heel blij dat ik naar TMO ben gegaan en heb er dagelijks veel aan in mijn werk. Zo heb ik heel veel meegenomen van de fashionvakken, zoals Visual Marketing en Fashion & Trends. Maar de sterke basis die ik door TMO heb in Financial Management komt ook heel goed van pas.’

Om af te studeren ben je stage gelopen bij My Jewellery. Hoe heb je jouw plek daar weten te bemachtigen?

‘Stages bij My Jewellery zijn erg gewild, dus ik ben heel vroeg begonnen met solliciteren! Ik zag een vacature vrijkomen voor februari 2020, dus heb toen gevraagd of die ook beschikbaar zou zijn in september 2020 – wanneer mijn stageperiode zou beginnen. Voor My Jewellery was dat een teken dat ik het echt heel graag wilde en toen ben ik uitgenodigd op gesprek. Zorg dus echt dat je op tijd begint met het zoeken naar een stage!’

Hoe zag een dag als stagiair Visual Merchandiser eruit voor jou?

‘Waar ik nu een regio toegewezen heb gekregen voor de boutiques, was ik tijdens mijn stageperiode in heel Nederland bezig. Ik ging dus elke dag ergens anders naartoe met de trein. Met de Visual Merchandiser besprak ik dan wat er die dag opgepakt moest worden, en daarna gingen we aan de slag met de winkelindeling en de styling. Daar kwam veel creativiteit bij kijken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een item op een display uitverkocht is? Hoe laat je het er dan weer mooi en vol uitzien voor de klant? Ik merkte dat ik door mijn studie aan TMO al aardig wat creatief inzicht had, bijvoorbeeld qua moodboards, kleurgebruik en etalage-indeling. Natuurlijk heeft elk bedrijf wel een eigen manier van werken, dus daar moest ik even inkomen.’

Wat is iets dat je meeneemt vanuit je stage bij My Jewellery?

‘Denken in oplossingen! Er zijn altijd wel dingen die je tegenkomt waardoor je even moet schakelen in je plannen. Zo kan er een kledingstuk binnenkomen dat een compleet andere kleur groen is dan de andere groene items. Hoe ga je dat item dan toch een mooie plek geven? Daarnaast heb ik heel veel geleerd door de aangestelde VM’ers in de boutiques te begeleiden. Zakelijke communicatie en feedback had ik al op TMO geleerd, en kon ik tijdens mijn stage in de praktijk brengen.’

Je mocht zelfs blijven werken bij My Jewellery. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

‘Eigenlijk heb ik het gewoon gevraagd, haha! Ik hoorde dat er nog wat boutiques geopend zouden worden en ik was natuurlijk bijna afgestudeerd, dus ik heb mijn kans gegrepen en heb gevraagd of ik mocht blijven. Best eng hoor, maar met een mooi resultaat!’

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

‘Werken bij My Jewellery betekent dat iedere dag anders is en ik altijd creatief bezig ben. Ik kan me echt verliezen in mijn werk. Op een kantoor werken is denk ik niet echt iets voor mij, dus een baan als Visual Merchandiser bevalt mij heel goed. Creatief denken en bezig zijn vond ik bij TMO-projecten ook altijd het leukst. Met mijn baan heb ik echt mijn passie gevonden. Voordat ik op TMO begon wist ik niet eens dat banen zoals de mijne bestonden. Ik ben heel blij dat ik dit via de opleiding ontdekt heb.’

Hoe kijk je terug op jouw tijd op TMO Fashion Business School?

‘Ik zou iedereen die zoekt naar een brede fashiongerichte opleiding adviseren om TMO te gaan doen. Je kan heel veel kanten op met een studie Fashion Business en niet onbelangrijk: de persoonlijke aandacht die je op TMO krijgt en het samenwerken dat je leert, zijn heel waardevol. In mijn eerste week op TMO kwam ik Claire Lucia (oud-student en content creator) tegen en zij vertelde dat de tijd op TMO voorbij vliegt en dat ik er echt van moest gaan genieten. Dat heb ik gedaan, en inderdaad: wat is de tijd voorbij gevlogen! Als je kiest voor TMO, ga er dan ook echt van genieten.’

Heeft het verhaal van Denise jou geïnspireerd en wil je ook werken in de mode? Bezoek één van onze open dagen. Tot snel!

Brochure
Open dag
Proefstuderen