TMOment Stefana Boot

‘Niet lullen, maar poetsen’ is de pay-off van RDAMGYM. Rotterdamser krijg je het niet… Verantwoordelijk hiervoor is een – hoe kan het ook anders – rasechte Rotterdamse die heel veel heeft gehad aan haar tijd op TMO en daar nu nog steeds de vruchten van plukt. Een TMOment met een alumnus die de sportbusiness is ingegaan.

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Stefana Boot en ben mede-eigenaresse van RDAMGYM. Daarnaast ben ik franchisenemer van The Bootcamp Club, regio Rotterdam en geef ik regelmatig snowboard- en ski-les. Je zou zeggen ‘dat heeft helemaal niets met mode te maken’ en dat is ook wel zo, maar toch ben ik ontzettend blij dat ik TMO heb gedaan.

Wat heb je sinds TMO gedaan?
Na mijn afstuderen ben ik vanuit mijn stage gaan werken bij ANWR Garant schoenen. Ik was daar trendwatcher en bezocht daarvoor veel beurzen. Twee keer per jaar organiseerde ik een landelijke trendshow, wat ik onwijs gaaf vond om te doen. Verder ging ik naar winkeliers toe om hen te vertellen welke trends er aan zaten te komen. Ik heb er ontzettend veel geleerd en een superleuke tijd gehad. Maar op een gegeven moment wilde ik toch liever zélf het heft in handen nemen en ondernemer worden. Ik ben toen een online marketing bedrijf gestart waarbij ik ondernemers hielp met hun social media. De enkele bootcamp les die ik al gaf, breidde zich steeds meer uit.  Omdat sport al mijn hele leven mijn passie is, wist ik dat ik daar iets mee wilde gaan doen. Rotterdam is mijn stad en ik wilde dan ook een écht Rotterdams bedrijf starten.

Hoe heeft TMO je voorbereid op je werk?
Alle vakken op TMO hebben bijgedragen aan wat ik nu weet en kan. Je leert heel veel over het ondernemerschap en hoe je je netwerk kunt inzetten. Ik run dan nu wel een sportschool, maar dat doe ik vanuit een merkbeleving en – strategie. Bij ons komen mensen niet zomaar hun ding doen. Ze krijgen elke keer weer een verrassend circuit van onze trainers. Daarnaast is het mogelijk om op individuele basis te sporten met een personal trainer. Hiervoor heb ik, samen met mijn compagnon, een brandbook gemaakt en het hele concept uitgedacht. Zonder TMO had ik dat niet gekund.

Wat is je leukste /mooiste herinnering aan TMO?
Dat zijn er eigenlijk twee. Om te beginnen de trendshow. Dat vond ik echt superleuk en heel leerzaam. Je leert niet alleen jezelf, maar ook je groepsgenoten kennen in stressvolle situaties. Iedereen wil er het beste uithalen en dat is fantastisch om mee te maken. Verder vond ik het organiseren van de ontgroening echt geweldig om te doen. Doordat ik praeses van de senaat was, mocht ik de ontgroening organiseren. Het was zwaar, maar ook weer heel leerzaam om te doen. Mooi om te zien dat studenten van alle leerjaren – behalve uiteraard de eerstejaars – meedoen bij de uitvoering ervan.

Waarom heb je ooit gekozen voor TMO?
Vanaf mijn kleutertijd heb ik veel gesport en gedanst en eigenlijk wilde ik dolgraag naar de dansacademie. Helaas was mijn lijf daar niet goed genoeg voor. Mijn ouders hadden een lederwarenzaak en ik ben dus opgegroeid met mode. TMO is een prachtige en brede opleiding waar je echt wordt toegerust voor het ondernemerschap. En of dat nu in de mode is of in de sport, dat maakt in wezen niets uit.

In welke mate ben je nog verbonden met TMO?
Sinds ik uit de schoenenbranche ben, heb ik eigenlijk nauwelijks nog contact met mijn oud-klasgenoten, laat staan met TMO. Dat vind ik onwijs jammer en mis ik best wel! Ik vind het heel leuk om de verhalen op de website te lezen, dus op die manier houd ik toch een beetje voeling met de school. Ik zou best een gastles willen komen geven.

Advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Maak gebruik van het netwerk van TMO; zowel studenten als docenten. Je kunt het niet alleen en hebt elkaar nodig. De docenten komen allemaal uit het bedrijfsleven; doe daar je voordeel mee. En o ja, laat je niet uit het veld slaan als door externe omstandigheden de dingen die je wil niet helemaal kunnen zoals jij ze had bedacht. Dat heb ik in mijn eigen bedrijf wel gemerkt. Ga creatief om met de mogelijkheden die je krijgt en grijp kansen die je ziet of creëer ze zelf!”

Brochure
Open dag
Proefstuderen