TMOment Roos van Vuuren | Met pumps bij de tankcontainers

Het kan soms onverwacht lopen met je carrière. Je doet met heel veel plezier de opleiding waar je  passie voor hebt, modemanagement op TMO, volgt aansluitend een hbo-master Supply Chain, om daarna aan de slag te gaan bij een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Dat vraagt om een mooi gesprek met deze dame.

Wie ben je en wat heb je na TMO gedaan?

‘Mijn naam is Roos van Vuuren, 22 jaar en in 2020 afgestudeerd van TMO. TMO is natuurlijk heel breed en ik wilde graag verdieping in één van de vele aspecten waar ik op TMO mee te maken had gekregen. Dus ging ik op zoek naar een vervolgopleiding. Dat was nog best lastig, want ik vond meerdere aspecten interessant. Aanvankelijk dacht ik aan de marketingrichting op de Erasmus Universiteit, maar daarvoor moest je minstens een 8 als eindcijfer hebben. Daarop ben ik terechtgekomen bij de Rotterdam Business School, waar ik uit een aantal masters kon kiezen. Het werd uiteindelijk International Supply Chain Management; een aspect waar steeds meer aandacht voor is. Al snel kwam ik erachter dat dit echt heel erg bij mij past. Bij supply chain zit je midden in het bedrijf en vorm je de verbindende schakel tussen inkoop en verkoop.

Waar werk je nu en wat zijn je taken?

Na mijn master ben ik gaan solliciteren bij fashionbedrijven. Daar ligt immers mijn passie. Om telkens andere redenen was er echter steeds geen goede match. Toen een recruiter mij voorstelde om bij Den Hartogh Logistics te gaan solliciteren, was ik niet meteen enthousiast. Toch heb ik toen de stap genomen en tot mijn verbazing was ik vanaf dag één verkocht. Ik voelde me meteen thuis in dit wereldje. En het werk dat ik doe, is mij helemaal op het lijf geschreven. Ik plan de hele vervoerketen in van onze tankcontainers. Daarbij voer ik alle benodigde specificaties in zoals of het al dan niet om gevaarlijke stoffen gaat, waar ik de juiste tanks vandaan moet halen, in welk land en welke plaats, enzovoort. Ik zie het als één grote puzzel waarvan ik moet zorgen dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Als kind vond ik puzzelen en verbindingen leggen al leuk en nu mag ik het gewoon in “de grote mensenwereld” doen!

Heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?

Jazeker wel. Eigenlijk komt alles wat ik op TMO hebt geleerd wel voorbij in mijn werk. Niet dagelijks, maar wel in meer of mindere mate. Zo heb ik natuurlijk te maken met marketing en financiële zaken, waar ik dan toch best het een en ander vanaf weet. De lessen die ik heb gehad over Exact Online helpen me daarbij zeker ook. Waar ik verder veel aan heb in mijn werk én als mens, zijn de lessen Personal Development. Daarin merk ik echt dat ik een voorsprong heb. Het (jezelf) presenteren en hoe je gesprekken aangaat, dat heb ik echt op TMO geleerd. Dat neem je de rest van je leven mee.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?

Eigenlijk zijn dat vooral de vele kleine dingen. Grappige momenten met docenten, de gemoedelijke sfeer, in het tussenuur naar het terras om appeltaart te gaan eten en verder met heel veel plezier naar school gaan. Ik heb er twee heel goede vriendinnen aan overgehouden. We hebben afgesproken dat we zeker nog een keertje teruggaan naar TMO en naar Doorn om alle fijne dingen nog eens te herbeleven. Echt waar, ik zou het echt zó weer over doen!

Sinds ik ben afgestudeerd, ben ik er niet meer geweest. Ik zou het best leuk vinden om een keer mijn verhaal te komen vertellen. Ach, misschien komt dat er nog eens van.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?

Dat was nog best een dingetje. Eerst dacht ik dat iets met forensisch onderzoek wilde gaan doen. Maar ik had geen scheikunde in mijn pakket, dus dat viel al snel af. Vervolgens dacht ik dat de Hotelschool in Den Haag wel wat zou zijn, maar dat bleek ook geen goede keus. Toen ging ik eens nadenken waar nou eigenlijk mijn passie lag: mode, zonder enige twijfel. Via Claire Simon kwam ik terecht bij TMO. Mijn vader sputterde eerst nog wat tegen, “mode, dat is een soort pretpakket”, maar toen we samen naar de Open dag gingen op TMO waren zowel hij als ik direct verkocht.

Wat zou je studenten willen meegeven?

Ga op zoek naar verbinding. Blijf bij jezelf en creëer van daaruit verbinding met anderen. Op TMO bouw je in enkele jaren tijd een groot netwerk op wat je daar goed bij kunt gebruiken.’

Wil jij net als Roos Fashion Business studeren? Kom naar een open dag van TMO.

Brochure
Open dag
Proefstuderen