TMOment met Laura van Nieuwkerk, a stunning story

Oud-TMO’er Laura van Nieuwkerk liep stage in Milaan en startte kort na haar studie haar eigen bedrijf Stunning Stories. ‘Ga je dromen achterna en volg je hart. Ik zeg altijd: je kan beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan die je niet hebt gedaan!’ 

Wie ben je en wat doe je?
‘Ik ben Laura van Nieuwkerk en ik ben 24 jaar oud. Na mijn supergave afstudeerstage in Milaan ben ik in augustus 2020 afgestudeerd aan TMO. Al tijdens mijn studie ontstond het idee om een fashion webshop te gaan beginnen. Maar aangezien ik nog niet afgestudeerd was en ik stage in Milaan of Antwerpen wilde gaan lopen, heb ik dat idee moeten parkeren. Ik had namelijk niemand die de webshop een half jaar zou kunnen overnemen.
Ik heb stage gelopen bij een Milanees fashionagentschap dat modefotografen van uiteenlopende merken vertegenwoordigt; van Versace tot Vero Moda.  Ik hield mij onder andere bezig met het regelen van meetings, opdrachten en modellen voor fotografen en ik hield in de gaten of alles volgens planning verliep. Toen ik terugkwam uit Milaan ben ik begonnen met het schrijven van een ondernemingsplan voor mijn eigen webshop. Ik houd van duidelijkheid en wilde alles voor mezelf op een rijtje hebben. In een tijd waar webshops als paddenstoelen uit de grond komen, wilde ik een unieke propositie neerzetten. Dit alles heeft geresulteerd in de launch van mijn eigen webshop Stunning Stories op 3 maart.

Vertel eens iets over Stunning Stories? 
Stunning Stories is een webshop voor trendy en hippe fashion tegen betaalbare prijzen. Iedere maand lanceren we limited stock collecties. Die collecties hebben ieder een eigen verhaal, hun eigen stunning story. Omdat ik de founder/eigenaar ben, doe ik eigenlijk alle werkzaamheden zelf. Marketing, inkoop, financiën en styling bijvoorbeeld.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Na het horen van de inspirerende ervaringen van de docenten, ben ik nog gemotiveerder geworden om mijn droom van een eigen webshop achterna te gaan. Daarnaast is het heel handig dat ik zo breed ben opgeleid, heel handig met het opzetten van eigen webshop!

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Ik heb nog veel contact met vrienden van TMO. Ik heb zelfs samengewerkt met een vriendin van TMO, Anne-Floor Helmhout. Zij is content creator en heeft veel volgers op social media. Hierdoor kon zij mij veel tips geven voor het creëren van content en het vergroten van de naamsbekendheid van Stunning Stories. Verder kom ik nog regelmatig TMO’ers tegen. En het aantal reacties dat ik van TMo’ers kreeg na de lancering van mijn website vond ik ook superleuk!

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Mijn nicht studeerde aan TMO en door haar verhalen werd ik nieuwsgierig naar de school. Ik ben toen naar de open dag geweest en dat gaf mij gelijk een goed gevoel. Een heel groot voordeel van TMO vind ik het brede karakter van de opleiding. Je kan ook buiten de modebranche terecht.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Mijn droom is om mijn bedrijf ‘groot en bekend’ te maken en uiteindelijk een eigen boetiek te hebben, waar ik mijn eigen label verkoop.

Tot slot: heb je een tips voor huidige studenten of net afgestudeerden?
Ga je dromen achterna en volg je hart. Ik zeg altijd: je kan beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan die je niet hebt gedaan!’

 

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen