TMOment Max van der Waals | designertassen shoppen bij Pre-owned the Studio

Toen Max van der Waals op TMO rondliep zagen we hem vaak in combinatie met een tas van Louis Vuitton: een passie die hij van huis uit mee heeft gekregen en waarmee hij na zijn opleiding verder ging. Van zijn liefde voor designermode heeft Max inmiddels zijn werk gemaakt binnen het kersverse Pre-owned the Studio. We spraken Max over zijn passie en het ondernemerschap.

Je hebt net een eigen bedrijf gelanceerd, gefeliciteerd! Hoe gaat het met je?

‘Het gaat goed, maar ik heb het wel heel druk. De lancering van Pre-owned the Studio is veel beter gegaan dan verwacht, het is een groot succes! Binnen Pre-owned the Studio verkopen mijn bedrijfspartner Alisha Chitanie en ik de designeritems van allerlei dames en heren die ruimte willen maken in hun kast(en). Kortom: wij bieden een volledige service en verkopen voor klanten in consignatie. Aanvankelijk wisten wij niet zeker of we genoeg aanbod zouden hebben, maar dat gaat juist heel goed. Vanuit ons netwerk bij onze vorige werkgever Designer Vintage hebben wij veel contact met modeliefhebbers die designeritems willen verkopen en kopen.’

Pre-Owned the Studio is ontstaan vanuit Designer Vintage, hoe is dat gelopen?

‘Mijn afstudeerstage liep ik bij Designer Vintage en daar heb ik ook een aantal jaren gewerkt na TMO. Een perfecte match, want ik ben gek op designermode en de hele wereld daaromheen. Toen Hearst besloot te stoppen met Designer Vintage, verviel mijn baan en die van mijn toenmalige manager Alisha. De dag na dat nieuws heb ik Alisha opgebeld om te vragen of we samen een soortgelijk concept zouden kunnen doorzetten. We hadden niks te verliezen, want onze baan waren we toch al kwijt. We zijn in het diepe gesprongen en begonnen met het uitwerken van onze ideeën, die uiteindelijk samenkwamen binnen Pre-Owned the Studio. Het verschil met Designer Vintage? Dat was een platform waarop mensen zelf hun items konden verkopen, maar nu nemen wij dat proces juist uit handen. Pre-Owned the Studio is eigenlijk nóg makkelijker en gebruiksvriendelijker.’

Een nieuw bedrijf lanceren, is dat niet een groot risico?

‘De timing was goed: vanuit mijn familie werd ondernemen altijd al gestimuleerd en ik verloor mijn baan. Dat in combinatie met mijn grote passie voor designermode zorgde ervoor dat ik het risico durfde te nemen. Ik moet wel zeggen dat ik verwacht had dat het lanceren van Pre-owned the Studio veel langzamer zou gaan. We zijn een klein team, dus we moeten behoorlijk aanpoten, maar het gaat fantastisch. Het allerleukste is dat ik van mijn passie mijn werk maak. Designermode heeft voor mij iets nostalgisch en bijzonders: al sinds kleins af aan vind ik het heerlijk om in de kledingkast van mijn moeder te snuffelen en dat mag ik nu wekelijks doen bij onze klanten, genieten!’

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

‘Iedere ochtend werk ik mijn e-mails weg, check ik orders en de DM’s op Instagram. Dat is ons voornaamste verkoopkanaal en de plek waar mensen ons vinden. We pakken orders in, maken content, regelen de betalingen voor de klanten en maken natuurlijk afspraken met klanten die designeritems willen verkopen. Soms komen klanten langs bij ons op kantoor, maar ik mag ook regelmatig in grote collecties bij klanten thuis snuffelen. De pareltjes neem ik dan mee om te koop te zetten voor de klant.’

Wat heb je van TMO meegenomen dat je nu gebruikt in je bedrijf?

‘Juist omdat we zo’n klein team zijn krijg ik alles mee: alles wat ik op TMO heb geleerd pas ik toe in mijn werkzaamheden binnen het bedrijf. TMO is een zeer brede opleiding waarop je van alles leert, dus als je wil gaan ondernemen is TMO écht een goede keuze. Daarnaast is het ook een heel gezellige school met een goede sfeer.’

Pre-owned the Studio loopt nu al beter dan je verwacht had. Hoe zie je je toekomst nu voor je?

‘Voorlopig willen we op dit tempo door blijven gaan. Op lange termijn hebben we natuurlijk ook grootse plannen, maar de komende tijd zullen we vooral als consignatiedienst actief blijven op Instagram en onze website.’

Heb je tips voor TMO’ers die ook willen ondernemen?

‘Gewoon doen! Ik vond het heel spannend en heb er lang over nagedacht, zelfs al tijdens mijn vorige baan. Vrijheid in mijn werk vind ik heel belangrijk: als ik tot 2 uur ’s nachts door wil werken en om 11 uur wil opstaan, moet dat wat mij betreft gewoon kunnen. Doen en kijken waar het schip strandt, want wat heb je te verliezen als je jong bent? TMO was een fantastische ervaring en ik heb er vriendinnen voor het leven aan overgehouden, maar nu ook een gaaf eigen bedrijf!’

Heeft het verhaal van Max jou geïnspireerd en zie jij het ook zitten om te gaan ondernemen in de mode? Op TMO leer je alles wat je nodig hebt om een glansrijke carrière in de branche te krijgen. Vraag de brochure aan of bezoek onze open dag en ga van start!

Brochure
Open dag
Proefstuderen