TMOment: Jens Beugelaar voorzitter studentenvereniging

Jens Beugelaar is sinds april de nieuwe voorzitter van studentenvereniging Changeant. Voor TMOment spraken we hem over zijn plannen voor het komende studiejaar, zijn drijfveren en het belang van de studentenvereniging.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Jens Beugelaar, geboren in Blaricum en 19 jaar oud. Op TMO ga ik beginnen met semester 3, ik loop hier dus nog niet zo heel erg lang rond. Ik woon in een studentenhuis in Doorn met drie andere TMO-studenten. In tegenstelling tot de meeste TMO’ers werk ik in het weekend niet in de mode. Sinds drie jaar werk ik in een verzorgingshuis voor dementerende ouderen in Laren. De hobby’s waar ik nog tijd voor heb zijn fitness en gitaar.

Wat verwacht je van het voorzitterschap?

Toen ik door de vorige voorzitter George van den Berg ben gevraagd om mezelf beschikbaar te stellen als voorzitter, zag ik dat als een hele eer. Zijn verzoek nam ook een hoop twijfel bij me weg. Toen George met zijn vraag kwam, dacht ik: oké, ik ga er voor. Ik verwacht een jaar met veel uitdagingen. Ik hoop dat we de lijn van het vorige bestuur kunnen voortzetten. Dat betekent nog meer vernieuwing en het aanspreken van nog bredere doelgroep. Changeant wil meer zijn dan een vereniging die alleen maar feesten organiseert. Daarom gaan we in toenemende mate serieuzere activiteiten organiseren zoals netwerkborrels in samenwerking met het bedrijfsleven en het management van TMO. Maar ook meer sportactiviteiten. Daarnaast willen we ons netwerk van oud-leden beschikbaar gaan stellen aan huidige leden. Netwerken is en blijft immers een van de belangrijkste doelstellingen van de vereniging.

Waarom wilde je een bestuursfunctie?

Naast mijn studietijd zocht ik een andere uitdaging. Het eerste half jaar heb ik een fantastische tijd gehad bij Changeant. Ik werd zo goed ontvangen binnen de vereniging dat ik graag iets terug wilde doen. Ik zie mijn bestuursfunctie als een verrijking voor mijzelf. Ik merk dat ik mezelf verder ontwikkel. Zaken die ik op school leer, kan ik gebruiken binnen mijn voorzittersrol, zoals adviseren en managen. Bovendien is een bestuursfunctie altijd goed voor je CV.

Waarom ben je destijds bij Changeant gegaan?
In het begin was ik niet overtuigd of ik Changeant wel leuk zou vinden. Ik zag de vereniging in eerste instantie als een klein ‘schattig’ clubje. Maar ik dacht: ik geef het een kans. Toen ik eenmaal lid was, vond ik het meteen helemaal leuk. Changeant bleek een veel serieuzere vereniging dan ik dacht. Het is een verrijking voor mijn TMO-tijd.

Waarom zouden nieuwe studenten zich moeten inschrijven voor Changeant?
Er zijn meerdere redenen waarom nieuwe studenten zich moeten inschrijven voor Changeant. Wij maken het mogelijk een volwaardig studentenleven te hebben tijdens je verblijf op TMO. Niet alleen met feesten maar ook met serieuze activiteiten. Wat je interesses ook zijn, een lidmaatschap bij Changeant is altijd van toegevoegde waarde. Als je hier studeert, hoef je niet naar Utrecht voor een leuk studentenleven, wij zorgen voor dat leuke studentenleven hier in Doorn. Een tweede reden is het enorme netwerk dat je opbouwt voor nu en later. Changeant-leden vormen op zich al één hecht netwerk, hoewel niet-leden ook welkom zijn bij onze activiteiten. We staan open voor iedereen en leden mogen altijd introducees meenemen. We zijn geen besloten clubje, er heerst geen hiërarchie. Vanaf moment één is iedereen gelijk en welkom. Onze kernwaarden zijn niet voor niets eenheid, respect en initiatief.

Brochure
Open dag
Proefstuderen