TMOment Bonita de Kok | Winnaar TMO Business Battle 2021/2022

Op 12 februari 2022 stond de 18-jarige Bonita de Kok samen met Fleur Verheijen en Lotte Hazelaar in de finale van de TMO Business Battle: de wedstrijd om een volledige studiebeurs voor TMO Fashion Business School. We spraken Bonita over haar keuze voor TMO, haar ervaring met de wedstrijd en haar toekomstdromen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met TMO Fashion Business School?

‘Op dit moment doe ik een mbo-opleiding Manager Retail en ik was al een tijd op zoek naar een hbo-opleiding die zou aansluiten bij mijn toekomstdromen. Ik werk bij Jeans Centre, waar een aantal keer per jaar een inkoper over de vloer komt, waar ik heel erg naar op kijk. Omdat ik zag hoe gepassioneerd hij was over zijn vak, vroeg ik aan hem wat ik voor opleiding moest doen om ook inkoper te kunnen worden voor een groot modebedrijf. Hij gaf mij de tip om bij TMO te gaan kijken. Dat ging ik meteen doen en na het uitpluizen van de website en social media heb ik me aangemeld voor een open dag.’

En toen de TMO Business Battle… wat trok je aan om mee te doen?

‘Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik TMO tegenkwam en sindsdien houd ik de social mediakanalen en nieuwsbrieven goed in de gaten. Toen in oktober bekend werd dat er een TMO Business Battle zou komen, werd ik meteen enthousiast. Een volledige studiebeurs winnen, geweldig! Mijn omgeving reageerde heel goed op mijn inschrijving en ik kreeg van alle kanten te horen dat TMO zo bij mij paste. Ik kreeg meteen zin in deze toffe wedstrijd.’

Wat vond je het leukste aan de TMO Business Battle?

‘Er was veel afwisseling in de opdrachten. Zo was ik in het begin wat meer op mijzelf en wist ik nog niet wie de deelnemers waren, maar kreeg ik wel de kans om TMO en Doorn te gaan ontdekken en TMO te overtuigen van mijn ambities. In de opdrachten daarna gingen we aan de slag met opdrachtgever JACK&JONES en gingen we wat meer de diepte in. De opdrachten waren niet makkelijk, maar het was alle tijd en moeite waard. Of je de TMO Business Battle nou wint of niet, je leert heel veel en het is een super ervaring. Ik ben blij dat ik deze ervaring heb opgedaan en zelfs al contact heb gehad met de meiden waarmee ik in september start aan TMO. We hebben zelfs al een groepsapp!’

Wat was voor jou de grootste uitdaging tijdens de TMO Business Battle?

‘Er wordt veel van je verwacht en je wil jezelf continu goed neerzetten via social media. Het was best een uitdaging om altijd alert te blijven en creatief te zijn. Om nog maar niet te spreken over het maken van een opdracht voor zo’n groot bedrijf als JACK&JONES: echt een uitdaging! Combineren met mijn school en stage was niet altijd makkelijk, maar het is me gelukkig goed afgegaan.’

Jezelf en jouw concept pitchen voor een vakjury: hoe vond je dat?

‘Alle ogen waren op mij gericht tijdens de finale, dat was even wennen. Gelukkig vind ik presenteren erg leuk en wist ik goed wat ik moest vertellen, maar het blijft toch lastig. Omdat het zo’n hoge prijs is, voelde ik veel druk om goed te presteren. Het was dan ook best spannend toen de jury in beraad ging voordat de winnaar bekend werd gemaakt, ik had geen idee wie zou gaan winnen. Iedereen had zijn eigen kwaliteiten.’

Wat ging er door je heen toen je werd uitgeroepen tot winnaar?

‘Ik wist echt niet hoe ik moest reageren! Ik had zo lang toegewerkt naar de finale en had natuurlijk wel nagedacht over hoe het zou zijn om te winnen, maar toen was het ineens écht zo… Ik verstijfde een beetje en geloofde haast niet dat het echt was. Pas toen ik thuiskwam na de finale kwam het bij me binnen. Ik ben enorm blij dat ik gewonnen heb en volgend schooljaar naar TMO ga!’

Waar kijk je naar uit op TMO?

‘Ik kijk uit naar de hele TMO-ervaring: naar school gaan met mensen die allemaal een passie voor mode delen. Die mensen ontmoeten en met hen samenwerken, dat lijkt me super. Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om nieuwe dingen te leren, want alle vakken op TMO spreken me aan. Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga meemaken in Doorn.’

Wat gaan we de komende jaren van jou zien als TMO’s influencer?

‘Heel veel leuks, ik hoop bijvoorbeeld op evenementen te mogen staan en mijn enthousiasme over te brengen op anderen. Ik heb er zin in!’

Wil jij net als Bonita naar TMO om jouw modedromen te realiseren? Kom naar onze open dag!

Brochure
Open dag
Proefstuderen