TMOment Ashley van der Linden | Kleedster Nederlands Elftal

Je bent net een jaar afgestudeerd aan TMO en dan mag je gewoon het gehele Nederlands Elftal voorzien van nieuwe zakelijke kleding. Hoe vet is dat! Als accountmanager corporate bij Cavallaro Napoli zit dat gewoon in je takenpakket.

Wie ben je en wat doe je?

“Mijn naam is Ashley van der Linden, 23 jaar, en ik werk als Accountmanager Corporate & Women bij Cavallaro Napoli.

Wat heb je sinds TMO gedaan?

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij Cavallaro Napoli. Daar hield ik me bezig met e-commerce. Tijdens mijn stage bij Bol.com had ik namelijk ook op de e-commerce gezeten en dat vond ik toen heel leuk. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik dat toch niet dag in dag uit wilde blijven doen.

Hoe ben je bij Cavallaro Napoli terechtgekomen?

Door mijn weekendbaantje, dat ik tijdens mijn hele studietijd bij TMO had, ben ik in aanraking gekomen met de pakkenwereld. Iets dat me erg aansprak. Toen ik de kans kreeg om bij Cavallaro Napoli op de e-commerceafdeling te beginnen, heb ik die met beide handen aangegrepen. Ik hoopte dat ik kon doorgroeien naar een andere functie. Binnen een half jaar kwam er een functie vrij binnen het salesteam en nog weer twee maanden later ging een collega weg die heel lang bij het bedrijf had gewerkt. Hij was accountmanager corporate; dit was mijn kans!

Wat zijn jouw taken binnen het bedrijf?

Mijn taken vallen in twee functies uiteen. Als accountmanager women houd ik me bezig met de resellers. Ik verzorg de inkoopgesprekken en begeleid twee keer per jaar een maand lang het verkoopseizoen. In februari komen de resellers naar ons toe om de wintercollectie in te kopen. Na die maand stap ik weer dagelijks in mijn auto om naar de winkels toe te gaan, contact te houden met onze resellers en nieuwe resellers aan te trekken. Het leuke is dat er bij ons op kantoor veel oud-TMO’ers werken. Erg leuk om met hen samen te werken. Je hebt gewoon meteen een klik met elkaar.

Mijn tweede functie is accountmanager corporate. Hierin heb ik veel contacten met onze zakelijke klanten zoals hotels, restaurants, advocaten, autobedrijven en voetbalclubs. Elk jaar mag ik spelers, staff en directie van AZ van nieuwe kleding voorzien. Ik luister goed naar hun wensen en help met het opmeten van de maten. Op dit moment zijn we in opdracht van de KNVB bezig met de nieuwe outfits voor het Nederlands Elftal. Zo ontmoet ik best wat bekende mensen; erg leuk!

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?

Dat is toch wel door mijn weekendbaantje bij Piet Zoomers die ik vanaf het begin van mijn studie heb gehad. Alles wat ik op school leerde, kon ik meteen toepassen in de praktijk. Daar heb ik echt heel veel van geleerd. Doordat TMO de combinatie fashion en business heeft, heb ik geleerd om commercieel te denken. Cijfermatige dingen als marges en omzet komen me nu prima van pas. Ik denk graag mee met de resellers over bijvoorbeeld omzetsnelheid en doorverkoop van de producten. Dat zijn echt dingen die ik op TMO heb geleerd.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?

Het studentenleven en het samen in een dorp wonen vond ik heel fijn. Ik woonde in een heel leuk huis met alleen maar TMO’ers, zowel jongens als meisjes. De gezelligheid en saamhorigheid die je had bij studentenvereniging Changeant zijn me ook bijgebleven.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?

Wat ik al zei, door mijn collega’s. En verder heb ik nog altijd regelmatig contact met mijn voormalige huisgenoten en vriendinnen.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?

Ik wilde iets met mode en had daarin drie opties gevonden via internet. Bij TMO kreeg ik het beste gevoel: de perfecte balans van fashion en business én de kleinschaligheid van de school. Eerlijk gezegd ben ik niet meer gaan kijken bij die andere twee scholen. Voor mij stond het vast. Nadat ik naar de proefstudeerdagen was geweest op TMO, wist ik het zeker: ‘hier word ik blij van!’. Mijn verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. De projecten vond ik ook heel waardevol. Daarbij krijg je de kans om te ontdekken wat je nou echt leuk vindt en wat vooral niet. Iets met cijfers sprak me wel aan. Weliswaar kwam ik na mijn afstuderen tot de conclusie dat ik niet de hele dag bezig wil zijn met het analyseren van data, maar als onderdeel van mijn huidige functie vind ik het nog steeds leuk.

Toekomstplannen?

Ik heb bij Cavallaro Napoli echt mijn droombaan gevonden. Toch kriebelt het al van jongs af aan bij mij om ooit mijn eigen bedrijf te runnen. Voorlopig wil ik nog heel veel leren en vooral met plezier werken in mijn huidige job. Maar wie weet, over vijf jaar…?

Wat is jouw advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?

Doe iets wat je echt leuk vindt. Ga ontdekken waar jij je energie uit haalt. Neem er wel de tijd voor en geef niet te snel op. Zelf ben ik speciaal Voor Cavallaro Napoli in Haarlem gaan wonen, waar ik verder niemand kende. Als je weet wat je wil, waag dan die sprong ook al is het misschien best spannend. Je zult zien dat je er veel positieve energie voor terugkrijgt.”

Wil jij net als Ashley fashion business studeren? Kom naar een open dag.

Brochure
Open dag
Proefstuderen