TMOment Anne Ertan | Protest Sportswear

Er zijn van die mazzelaars, die gaan nadat ze zijn afgestudeerd direct aan de slag bij hun stagebedrijf. Als dat dan een bedrijf is met sportkleding waar je zelf ook best wel iets mee hebt, dan zit je meteen gebeiteld. Anne deed het!

Wie ben je en wat doe je?

“Mijn naam is Anne Ertan, 24 jaar en in juli 2021 afgestudeerd van TMO. Op dit moment werk ik als Junior social & content coördinator bij Protest Sportswear.

Wat heb je sinds TMO gedaan?

Eigenlijk nog niet zo heel veel verschillende dingen. Mijn stage heb ik gelopen bij Protest Sportswear en daar mocht ik na mijn afstuderen blijven werken. Ik heb sowieso geluk gehad met mijn stageplek, want ik was eigenlijk net te laat om te reageren op de vacature. Mijn stiefvader kende iemand bij Protest en daardoor mocht ik alsnog solliciteren. Dat vind ik wel heel tof, want ik zag mezelf altijd wel iets gaan doen bij een sportbedrijf. Protest is een Nederlands merk dat is voortgekomen uit de snowboardwereld en inmiddels behoorlijk groot en internationaal is. Zelf doe ik ook aan snowboarden, dus dat spreekt me heel erg aan.

Wat zijn jouw taken binnen het bedrijf?

Als Junior social & content coördinator ben ik verantwoordelijk voor alle social mediakanalen en de content die er op geplaatst wordt. Zowel tekst als foto’s en video’s. Mijn taak is om te zorgen dat de juiste content op de juiste plek terechtkomt. Maar ook het monitoren van posts; dus wat werkt wel en wat werkt niet. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle PR-activiteiten. Dat betekent naast perscontacten, het onderhouden van samenwerkingen met influencers.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?

Toch wel door de kennis die ik heb opgedaan in al die verschillende vakken die je krijgt. Maar vooral de persoonlijke ontwikkeling vakken en de communicatievakken. Die hebben heel veel bijgedragen aan het mezelf beter leren kennen, zowel op zakelijk als op privégebied. Het heeft me geleerd om te ontdekken wat mijn sterke kanten zijn en waar mijn kracht ligt.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?

Zoals heel veel jongeren wist ik op mijn zeventiende echt niet goed wat ik wilde. Na een half jaartje Pabo, switchte ik naar de opleiding Small business en retailmanagement aan de Hogeschool Rotterdam. In mijn derde jaar begon ik toch weer te twijfelen. Ik kreeg steeds meer interesse in mode en ben toen op internet gaan zoeken. Zodoende kwam ik op TMO uit, waar ik daarvoor nog nooit van had gehoord. Ik ben naar de open dag gegaan en was eigenlijk gelijk verkocht. Ik merkte meteen dat ze op TMO veel meer bezig waren met de studenten zelf en dat ze echt iedere student persoonlijk kennen. Dat was in Rotterdam wel anders. Toch twijfelde ik nog, want ik wilde eigenlijk mijn studie eerst afmaken. Mijn ouders waren echter net zo enthousiast als ik over TMO en adviseerden me om direct over te stappen, omdat ze bang waren dat ik anders niet meer aan een nieuwe studie zou beginnen. Ik ben blij dat ik naar mijn ouders geluisterd heb.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?

Ja, dat zijn ze zeker. Ik heb echt superveel geleerd op TMO. Natuurlijk kwamen er een aantal dingen voorbij die ik in Rotterdam ook al had gehad, maar dat heeft me alleen maar goed gedaan. Eigenlijk heb ik tijdens mijn vorige studie dingen geleerd die me hebben geholpen op TMO. Ik kreeg veel meer verdieping van de stof doordat alles op mode is gericht.

Ik ben ook meteen in Doorn gaan wonen en lid geworden van de studentenvereniging. Ik heb er echt een leuke tijd gehad.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?

Dat is de inkoopreis geweest, waarmee je met je hele semester op reis gaat. Het bezoek aan de fabrieken is heel leerzaam. ’s Avonds kregen we best wat vrijheid en konden we nog andere leuke dingen doen met elkaar. Gelukkig ging deze inkoopreis bij ons nog door, want het was nog net geen coronatijd. Die reis zal ik niet snel vergeten!

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?

Dat ik voor dit interview gevraagd ben, vind ik superleuk. Dat is een teken dat ze je niet vergeten zijn. Verder zit ik nog bij mijn dispuut en heb ik regelmatig contact met mijn voormalige huisgenoten en vriendinnen. Op TMO zelf ben ik tot nu toe niet meer geweest, maar het lijkt me erg leuk om over een tijdje, als ik wat langer ben afgestudeerd, nog eens terug te komen om bijvoorbeeld mijn ervaringen te delen met aankomende of huidige studenten.

Heb je een advies voor huidige studenten of net afgestudeerden?

Ga sowieso in Doorn wonen! Als je klaar bent met je studie en wilt gaan werken, zou ik zeggen: kijk eerst goed om je heen, luister naar jezelf en doe wat je hart je ingeeft. Dan komt het altijd wel goed. En weet: TMO staat echt heel goed op je cv en opent deuren.”

Wil je net als Anne een mooie studententijd én een toffe baan in de modebranche? Download de brochure of kom naar de open dag.

Brochure
Open dag
Proefstuderen