Rick Dijkstra: ‘net als zo’n beetje elke student hier wilde ik iets met mode maar dan niet de creatieve kant’

Rick Dijkstra (22) is gek van denim. Zijn droombaan is dan ook een productiefunctie bij een mooi denimlabel. Niet zo gek dus dat Productie één van zijn favoriete vakken is en dat hij zijn bijbaan bij Denham heeft. Naast school is Rick actief voor Studentenvereniging Changeant.

‘Net als zo’n beetje elke student hier wilde ik iets met mode maar dan niet de creatieve kant. De combinatie fashion en management sprak me heel erg aan. Commerciële economie leek me ook leuk, maar de gewone hogescholen vond ik te groot. Bovendien leer je daar niets over denim, haha.

Chillen met vrienden, een potje voetballen en stappen vind ik superleuk. Ik wil dan ook alles uit mijn studententijd halen en dat lukt mede door de studentenvereniging. Hoewel corona natuurlijk wel roet in het eten heeft gegooid, waardoor alles op een laag pitje stond. Online kroegavonden zijn natuurlijk niks vergeleken bij een fysieke stapavond. Gelukkig heb ik geen studievertraging opgelopen, dat heeft
TMO goed voor elkaar. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Dankzij de klassenrondes op TMO kunnen we onze wensen kwijt. Bijvoorbeeld over het online les krijgen in economische vakken. Dat was voor mij echt niet te doen.

Na TMO wil ik bij een denimlabel gaan werken. Maar eerst stage. Die ga ik het liefst ook lopen bij een denimlabel, in de productie. Welk bedrijf maakt me niet veel uit, ik sta overal voor open.’

Brochure
Open dag
Proefstuderen