Onderwijsmanager (0,8 – 1,0 fte)

 

DOES FASHION BUSINESS SUIT YOU?

TMO Fashion Business school is op zoek naar een

ONDERWIJSMANAGER (0,8 – 1,0 fte)

European Fashion Business School (EFBS) is een opleidingsinstituut dat zich richt op het opleiden van professionals voor de mode- & lifestylebranche en bestaat uit twee zelfstandige onderdelen: TMO Fashion Business School en Detex Opleidingen.

Detex Opleidingen traint al ruim 90 jaar professionals in de mode-, sport-, schoenen- en jeansbranche. TMO Fashion Business School staat voor kleinschalig, persoonlijk en door de overheid erkend particulier hbo-onderwijs voor toekomstige managers in fashion & lifestyle. Onze hogeschool behoort tot de beste kleine hogescholen van Nederland en biedt als enige een erkende BBA in Fashion aan. Dat maakt ons uniek. Daarnaast is TMO door de Keuzegids HBO inmiddels al negen jaar op rij uitgeroepen tot ‘TOP-opleiding’ en mogen wij ook dit jaar ook weer het predicaat ‘Uitmuntend in eigen vakgebied’ dragen. Hier zijn we ontzettend trots op!

De opleiding is momenteel volop in beweging. We hebben een nieuwe ambitie vastgesteld en we zijn ons ons onderwijsaanbod aan het uitbreiden. De organisatie bevindt zich dan ook in een fase van verandering en vormgeving van onze ambities. Hoe die eruit zien, hebben we gevisualiseerd in deze animatie: TMO|Detex AMBITIE2025 – YouTube

Wat ga je doen?

Als onderwijsmanager binnen TMO Fashion Business School ben je verantwoordelijk voor het mede vormgeven van het onderwijs en onderzoek, het leidinggeven en aansturen van een bevlogen docententeam en houd je je bezig met bedrijfsvoering. Samen met je collega onderwijsmanager zorg je voor een goede teamorganisatie.

Je geeft leiding aan een team van docenten en zorgt ervoor dat de inzet en aansturing aansluit bij de te realiseren doelen en resultaten van de opleiding. Om dit te realiseren, zorg je voor verdere professionalisering en ontwikkeling van het team en de individuele medewerkers. Je hebt taakgerichte overleggen met medewerkers en faciliteert hen in de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast ben je in staat om op persoonlijk niveau de verbinding te maken met jouw docenten en kunnen ze bij je terecht wanneer nodig. Je bouwt aan de kwaliteitscultuur, verbetering en innovatie van de opleiding.

Als ambassadeur van de opleiding onderhoud je goede contacten met diverse interne en externe stakeholders en draag je bij aan de profilering van onze business school. Je bent op de hoogte van actuele vragen vanuit het werkveld en de markt. Daarbij houd je altijd het overzicht over de financiën en personele bezetting.

In deze functie maak je deel uit van het MT van TMO Fashion Business School en werk je intensief samen met je collega onderwijsmanager. Tevens werk je nauw samen met de overige MT-leden en rapporteer je rechtstreeks aan de directeur-bestuurder. In onderling overleg met de andere onderwijsmanager en de directeur-bestuurder zullen de werkzaamheden worden verdeeld. In beginsel zal de focus voornamelijk komen te liggen op de operationeel leidinggevende werkzaamheden in een veranderende organisatie. Afhankelijk van je persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van de opleiding zullen de werkzaamheden in het vervolg opnieuw worden afgestemd.

Wie ben jij?

Je bent een onderwijsprofessional uit, bij voorkeur, het hoger beroepsonderwijs, die niet bang is voor cijfers die horen bij de bedrijfsvoeringprocessen binnen een opleiding, en weet continu de balans te vinden tussen deze cijfers en het belang van goed onderwijs. De belangen van de opleiding, je medewerkers en de studenten stel je hierbij centraal. Je stelt je docenten in staat om hun werkzaamheden optimaal uit te voeren. Daarbij ben je transparant in je handelen en geef je leiding door zelf het goede voorbeeld te geven. Je stimuleert docenten om zelf eigenaarschap te nemen en stuurt bij waar nodig. Je bent gewend om samen te werken, een stapje extra te zetten als dat even nodig is en schrikt niet van weerstand in tijden van verandering.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde masteropleiding in bijvoorbeeld het business domein. Daarnaast heb je aantoonbare affiniteit met retail, fashion en lifestyle.
 • Relevante werkervaring in het (hoger) beroepsonderwijs. Ervaring met de invoering van onderwijsvernieuwing en affiniteit met ICT is een pré.
 • Capaciteiten als netwerker met een open houding naar het werkveld en alle veranderingen die daar gaande zijn.
 • Ervaring in het leiding geven aan een team van hoogopgeleide professionals.
 • Competenties in (onderwijskundig) leiderschap, verbindend vermogen, samenwerking, organisatiesensitiviteit, resultaatgerichtheid, plannings- en organisatievaardigheid.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Vaardigheid in Microsoft Office en in staat om nieuwe ICT-systemen jezelf snel eigen te maken.

Wat bieden wij je?

Een baan in een prettige, informele werkomgeving op een mooie centraal gelegen locatie. Check hier alvast onze prachtige campus!

Daarnaast kent TMO een goed pakket arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • Een salaris van maximaal € 6.473,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband (wij kennen een 37,5-urige werkweek). De inschaling is afhankelijk van relevante (werk)ervaring en opleiding.
 • Een vakantietoeslag van 8%.
 • Een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een goede reiskostenvergoeding voor woon/werkverkeer en dienstreizen.
 • Een laptop in bruikleen.
 • Ruimte voor opleiding en ontwikkeling.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP.

Does fashion business suit you?

Als je enthousiast bent geworden, nodigen wij je uit te reageren. Je korte motivatie met cv kun je mailen tot 27 oktober 2023 naar Anja Emmens, manager HR, via sollicitaties@tmo.nl. Vragen over de procedure kun je stellen via hr@tmo.nl of via 0343 416480. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze directeur-bestuurder Yvonne Kanters via kanters@tmo.nl.

Brochure
Open dag
Proefstuderen