TMO opent studiejaar met nieuwe ambitie

Yvonne Kanters, directeur-bestuurder TMO|Detex vat de Jaaropening na afloop kort en krachtig samen: “Volgens mij moeten we hippies, hackers en hustlers gaan opleiden!” Geïnspireerd door de wervelende presentatie van gastspreker Thijs Verheul en de daarop volgende discussie tussen de panelleden over de toekomstambitie van TMO|Detex.

Nadat directeur-bestuurder Yvonne Kanters de toekomstplannen van TMO | Detex, neergelegd in AMBITIE25, kort heeft toegelicht, is het podium voor keynote Thijs Verheul, oprichter van United Wardrobe. Verheul vertelt in vogelvlucht zijn reis als ondernemer die al begon tijdens zijn studie. Alle hobbels, pieken en dalen die hij tegen was gekomen bij de startup, scale-up, doorgroei en verkoop van United Wardobe aan Vinted kwamen voorbij. “Samen met mijn twee studiegenoten waren wij de perfecte match van hippie, hacker en hustler.”

Na Thijs’ verhaal is het de beurt aan een vakpanel dat bestaat uit prominenten uit de fashionbranche. De panelleden wordt gevraagd te reageren op twee uitdagende stellingen over duurzaamheid en digitalisering:  ‘Digitalisering en duurzaamheid zijn inmiddels common practice en stellen geen specifieke eisen aan kennis of de persoonlijkheid van (toekomstig) fashion business professionals’, en ‘In de fashionbranche is te weinig kennis en aandacht om te zien hoe digitalisering en duurzaamheid elkaar kunnen versterken.’

Conclusie is dat de mode-industrie de komende jaren de omslag naar duurzaamheid verder door moet zetten, maar dat we er nog lang niet zijn. Digitalisering kan ons hierbij absoluut helpen, betoogt onder meer Thuiswinkel.org ceo Marlene ten Ham.

Multidisciplinair opleiden

Directeur-Bestuurder Yvonne Kanters sluit de Jaaropening af met de ambitie dat TMO|Detex multidisciplinair moet opleiden. “We zoeken daar de beste samenwerkingspartners bij, zodat we onze studenten en cursisten zo toekomstbehendig mogelijk kunnen opleiden”.

Lees hier het volledige verslag van de Jaaropening 2022-2023.

Brochure
Open dag
Proefstuderen