En ineens weet je het: je wilt Fashion Marketing studeren

Met een opleiding Fashion Marketing kun je je passies voor mode én marketing met elkaar combineren. Je leert hoe je een modemerk in de markt zet, hoe je een eigen imago creëert en hoe je klanten laat bewegen. Commercieel en creatief dus. Bovendien is dit vak enorm uitdagend, omdat de branche heel dynamisch is. Als modebedrijf moet je jezelf blijven vernieuwen en je product bij de juiste doelgroep krijgen. Of je nu op zoek bent naar een Fashion Marketing studie of een Fashion Marketing stage, wij helpen je op weg.

Marketing voor modemerken
Om een fashionmerk echt te kunnen ‘laden’, is goede marketing nodig. Hiermee geef je het merk een gevoel en een unieke stem. Je kunt er zelfs een hele online community omheen bouwen. Met een Fashion Marketing opleiding op hbo-niveau verzamel je alle kennis die je nodig hebt om in de praktijk succesvol te kunnen zijn. Of je Fashion Marketing in Amsterdam of in Antwerpen studeert, maakt niet zoveel uit. Fashionopleidingen maken hier wel meestal deel uit van grotere hogescholen. Ben je op zoek naar een unieke opleiding met intensieve coaching op ontwikkeling en attitude, kies dan voor een kleinschalige business school.

Speciaal marketingcluster
Aan de TMO Fashion Business School in Doorn maak je in 3,5 jaar (een halfjaar korter dan bij andere opleidingen) kennis met de wereld van mode, management en marketing. In het speciale cluster Marketing & Sales wordt aandacht besteed aan verschillende marketingdisciplines. Denk aan retailmarketing, e-marketing, marketingstrategie, merkontwikkeling en nog veel meer. Zo ontdek je waar jouw talenten liggen. Tijdens je studie krijg je volop de mogelijkheid om in de praktijk ervaring op te doen. Als je op zoek bent naar een stage, dan kun je bij TMO een groot netwerk van modebedrijven raadplegen. Zowel nationaal als internationaal. Veel TMO-studenten krijgen na hun afstudeerstage een baan aangeboden bij het stagebedrijf. Een mooi vooruitzicht.

Ook meteen je NIMA B1 certificaat in de pocket
Zodra je bent afgestudeerd aan de TMO Fashion Business School, kun je met je diploma een NIMA B1 certificaat aanvragen. Hiermee kun je je aanmelden voor het NIMA B2-examen (NIMA is het Nederlands Instituut voor Marketing). Fijn om te weten: 80% van alle afgestudeerde TMO-studenten vindt binnen drie maanden een passende baan. Er zijn dus genoeg interessante Fashion Marketing vacatures te vinden.

Tot snel?
Kun je niet wachten om de fijne kneepjes van het fashion marketingvak te leren? Lees meer over de studie of meld je aan voor een van onze open dagen. Studeer je momenteel nog ergens/iets anders? Geen probleem. Je kunt ook in februari starten met je Fashion Business studie bij TMO.

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...