TMOment Sam Rine | In Gold We Trust

Als je afgestudeerd bent van TMO Fashion Business School, ben je van alle markten thuis. Zo ook Sam Rine, die bij het populaire merk In Gold We Trust stage liep en daarna de stap van design en inkoop maakte naar E-commerce. Kortom, een verhaal dat wij niet voorbij konden laten gaan.

Wie ben je en wat doe je?

‘Ik ben Sam, 23 jaar oud en ik werk bij In Gold We Trust. Daar begon ik bijna twee jaar geleden als stagiair, waarna ik er mocht blijven werken. Vanaf dat moment richtte ik mij op operationele zaken als productie, supply chain en inkopen. Mijn taken waren meteen al heel breed, omdat In Gold We Trust een kleine organisatie is. Sinds kort ben ik verantwoordelijk voor de E-commerce van het merk, maar in mijn eigen tijd ben ik nog steeds veel bezig met productie: als ondernemer help ik namelijk samen met een andere oud-TMO’er startende bedrijven met de productie van kleding.’

In Gold We Trust: wat voor bedrijf is dat?

‘Wij zijn een Nederlandse fashion brand en hebben inmiddels een aardig grote naam in de branche. Ooit zijn wij onder een andere naam begonnen als haute couturemerk, maar hebben jaren geleden de transitie gemaakt naar een nieuwe naam en segment: je vindt ons nu in het middenhoge segment. En niet alleen in Nederland, want we zijn druk bezig om ons ook richting het buitenland te bewegen.’

E-commerce, of toch liever design en inkoop?

‘Eigenlijk zijn die twee niet te vergelijken. Omdat ik design en inkoop al redelijk onder de knie had en daar ook een eigen onderneming in heb, koos ik ervoor om mij verder te ontwikkelen op het vlak van E-commerce. Het was voor mij een goede stap om bij In Gold We Trust door te groeien naar een nieuwe functie. Nu leer ik bijvoorbeeld alles over webshops, dus ik krijg echt verschillende invalshoeken te zien van een modebedrijf. Gelukkig kan dat in ons kleine team ook goed.’

Hoe kijk je terug op jouw tijd aan TMO?

‘De tijd gaat hard, ik ben namelijk al anderhalf jaar geleden afgestudeerd! Ik kijk heel positief terug op TMO. Ik heb veel geleerd, veel vrienden leren kennen en vond het altijd fijn om naar school te gaan. De sfeer op TMO is gewoon echt goed.’

En jouw hoogtepunt van de studie?

‘Dat was absoluut de productiereis in het vierde semester. Wij gingen naar Schotland. Tijdens die reis heb ik ingezien hoe leuk ik productie vind en dat ik daar veel energie uit haal. En kijk mij nu: een mooie productiefunctie gehad en nu zelfs een eigen bedrijf! Daar heb ik flinke ambities voor, want ik wil dat mijn onderneming steeds groter wordt.’

Wil je nog iets zeggen tegen onze studenten?

‘De mode is een harde branche, waarin het super belangrijk is om veel mensen te kennen. Gebruik dat op TMO dan ook in je voordeel. Ik zat zelf niet bij Studentenvereniging Changeant, maar heb door de studie toch een mooi netwerk opgebouwd. Ga daarvoor!’

Wil jij ook iets met fashion en business en ben je benieuwd naar andere verhalen van Sam? Op de open dag van 25 juni vertelt hij je nog veel meer over zijn carrière en tijd aan TMO. Schrijf je in! Heb je al een open dag bezocht en wil je aanstaand schooljaar starten aan TMO? Kom een dag meelopen met een student of doe mee met de online proefstudeerdag.

Brochure
Open dag
Proefstuderen