TMOment met Jessie van ’t Hoff | LOAVIES

TMOment - Jessie van 't Hoff - LOAVIES

Met een TMO-diploma op zak kun je aankloppen bij de leukste fashionbedrijven. Zoals bij LOAVIES, waar Jessie van ’t Hoff haar droombaan heeft gevonden als Sales representative.

‘Ik ben inmiddels zo’n 2,5 jaar afgestudeerd van TMO en ik heb sindsdien bij erg mooie merken gewerkt. Mijn carrière begon met mijn afstudeerstage bij Fabienne Chapot, waar ik mocht blijven als wholesale assistant. Erg goed voor mijn netwerk, want toen ik aan mijn volgende baan bij BESTSELLER was begonnen, kreeg ik een berichtje van een oud-collega die mij in haar team bij LOAVIES wilde hebben. Die kans heb ik natuurlijk met beide handen aangepakt, want ik had een tijd daarvoor ook al eens bij LOAVIES gesolliciteerd.

Een kijkje in het leven van een LOAVIES sales representative

Als sales representative is het mijn taak om de collecties van LOAVIES te verkopen aan retailers. Dat gaat bij ons anders dan bij veel andere merken. LOAVIES is namelijk een digitaal georiënteerd bedrijf en we werken niet met een fysieke showroom. Daarom is persoonlijk contact met de retailers heel belangrijk. Ik heb een erg gevarieerde werkweek. Op maandag starten we op het hoofdkantoor in Zwolle waar we de nieuwe collectie die op woensdag online komt bekijken. Op woensdagen werk ik thuis, omdat het dan storm loopt met orders, telefoontjes en mails. De overige dagen ben ik op de weg en in de winkels te vinden. LOAVIES heeft momenteel 256 verkooppunten in Nederland en ik ben verantwoordelijk voor de winkels in het zuiden van het land.

Passie ontdekt: Jessie haar weg naar succes als sales representative bij LOAVIES

Je kan wel zeggen, dat ik mijn passie heb gevonden in deze salesfunctie. Hier kwam ik eigenlijk per toeval achter toen ik een afstudeerstage zocht, want ik herkende me in veel van de salesgerichte functieomschrijvingen: je moet voor sales sociaal aangelegd zijn en van afwisseling houden. Daarnaast zie ik dagelijks veel van TMO terug in mijn werk: van marketing tot visual merchandising en van werken met cijfertjes tot kennis van modetrends. Het lukte mij niet in één keer om bij dit bedrijf terecht te komen, maar waar een wil is, is een weg. Ik heb mijn hart gevolgd en zet altijd mijn beste beentje voor. Ik ben heel blij dat ik nu bij LOAVIES werk. Het is een fijn bedrijf waar ik veel vrijheid en vertrouwen krijg. De LOAVIES-wereld is echt een leuke.’

Meer TMOment? Lees hier het verhaal van Siebe Bruinsma over zijn werk bij New Amsterdam Apparel 

Brochure
Open dag
Proefstuderen