TMOment met Siebe Bruinsma | New Amsterdam Apparel

Binnen de mode werk je vaak enkele seizoenen vooruit en ben je een jaar lang druk met een collectie ontwerpen, verkopen en distribueren. Siebe Bruinsma, die in 2021 afstudeerde, doet dat voor onder andere Michael Kors bij New Amsterdam Apparel.

‘Via het TMO-netwerk kwam ik voor mijn afstudeerstage terecht bij New Amsterdam Apparel, een licentiehouder voor onder andere herenkostuums en -overhemden van Michael Kors. Wij doen het ontwerp, de productie en logistiek. Daarnaast houden we ons bezig met de distributie van andere takken binnen Michael Kors en voor een aantal andere merken. Ik ben in februari 2021 bij New Amsterdam Apparel binnengekomen en ben er sindsdien aan de slag als coördinator. En dat is een behoorlijk drukke job. Mijn hoofdtaak is het ontwerpen van nieuwe collecties, stoffen en dergelijke inkopen en het eindproduct laten produceren. Daarnaast ben ik veel bezig met logistiek en een stukje klantenservice.

Ik heb het geluk dat ik binnen deze functie ook veel mag reizen. Zo was ik onlangs drie dagen in Istanbul om fabrieken te bezoeken en contacten te onderhouden. En in Florence, waar ik de Pitti Uomo bezocht. Dat is een grote beurs voor herenmode, heel inspirerend. In deze branche werk je zeker een jaar vooruit en je bent met alle seizoenen tegelijk bezig. Superleuk, want ik weet precies wat jij als consument over een jaar in de winkel gaat zien.

‘Wij ontwerpen de producten die volgend jaar in de winkels liggen’

Ik kijk met plezier terug op mijn TMO-tijd. De opleiding was erg leuk en ik vond het fijn dat TMO zo kleinschalig en persoonlijk is. Ik hou niet van die grote collegezalen met honderden mensen. De studenten aan TMO zijn echt leuke mensen met allemaal dezelfde passie. Eigenlijk waan je jezelf in een soort modebubbel op TMO! Qua vakken vond ik productie erg interessant: daar ligt mijn passie ook nu in mijn werk. Uiteraard pakte ik ook regelmatig de feestjes mee van de studentenvereniging, dat raad ik jou ook aan!’

Lees ook het TMOment van Lotte Jacobs over haar stage bij HEMA. 

Brochure
Open dag
Proefstuderen