TMOment met Brenda Cuijpers

Wie is Brenda Cuijpers en wat doet ze?
“Ik ben in 2012 afgestudeerd van TMO en werk sinds januari 2017 als Logistics Coordinator Quality control bij Michael Kors. Hier heb ik het meer dan 100% naar mijn zin. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat met kwaliteit te maken heeft. Dat wil zeggen dat alle klachten over de kwaliteit van onze producten terechtkomen op onze afdeling en dat ik uiteindelijk – meestal na overleg met het hoofdkantoor in Amerika – beslis wat er met het betreffende product moet gebeuren. Dat kan zijn vernietiging, maar ook komt het voor dat een product een bepaalde reiniging moet ondergaan waarna het weer helemaal aan de hoge standaarden van Michael Kors voldoet. Overigens merken we hier wel dat de kwaliteitseisen in Europa regelmatig hoger liggen dat in de Verenigde Staten. Uiteraard voldoen wij te allen tijde aan de hoge Europese standaarden. We verkopen tenslotte dure producten en daar mag de klant dan ook de allerhoogste kwaliteit van verwachten.”

Wat heb je sinds TMO gedaan?
“Van alles! Na mijn studie ben ik blijven werken bij mijn stagebedrijf DEPT. Net vóór het faillissement van dit bedrijf in Den Bosch ben ik in Antwerpen gaan werken en daarna in Düsseldorf. Ik wist nog steeds niet goed wat ik precies wilde en ben iets totaal anders gaan doen: ik werd inkoper bij een sportvoeding en –kledingbedrijf. Na een tijdje begon toch het modevirus in mij weer te kriebelen. Via LinkedIn werd ik getipt dat Michael Kors iemand zocht voor zijn warehouse in Venlo. Zelf kom ik uit deze omgeving, dus dat was een prachtkans. Toen ik solliciteerde, merkte ik dat de ervaring die had opgedaan in de logistiek, zowel in e-commerce als retail en wholesale, mij heel goed van pas kwam.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Dat ik alles eerder zie dan dat het in de winkels ligt, is wel heel leuk. Maar het leukste is dat je hier je eigen ideeën kunt inbrengen. Het distributiecentrum bestaat pas anderhalf jaar, dus alles is nieuw voor iedereen die hier werkt. Je bouwt samen iets op en dat is echt super. We zijn een internationaal bedrijf en dus ik heb collega’s van diverse nationaliteiten. Michael Kors kijkt niet naar nationaliteit, maar naar kwaliteit. Voorwaarde is wel dat je Duits of Engels beheerst.”

Hoe heeft TMO je voorbereid op je huidige werkzaamheden?
“Het mooie is dat ik een grondige hekel had aan Modematerialen op TMO. En wat doe ik nu…?! Van de in mijn ogen heel theoretische lessen over stof snapte ik niets. Nu zou ik echt niet anders meer willen dan dit werk doen. Heerlijk de hele dag bezig zijn met allerlei verschillende materialen. Geweldig vind ik het! Waar ik wel heel veel profijt van heb, zijn de lessen internationale handel. Daar heb je echt ontzettend veel aan in je latere werk.”

In welke mate ben je nog verbonden met TMO?
“We zaten met vier Limburgse meiden op TMO en daar heb ik nog altijd contact mee. Een van mijn studiegenoten, Chloë Sterk, is onlangs het platform DailyNonsense gestart. Ze heeft mij gevraagd om een blog te schrijven over mijn reis naar Brazilië die ik zeer binnenkort in mijn eentje ga maken.

Ik ben eigenlijk na mijn studietijd niet meer op TMO geweest, maar ik kom binnenkort beslist weer eens kijken.”

Wat gebruik je nog dagelijks, dat je geleerd hebt op TMO?
“Sowieso dat stuk internationale handel. Verder het leiding nemen dat je leert tijdens de projecten op TMO en niet te vergeten de modeshows van toen.”

Wat is je mooiste herinnering aan TMO?
“Naast de leuke avonden met de meiden in het studentenhuis zijn de modeshows me goed bijgebleven; die vond ik echt geweldig om te mogen doen. Verder de kleinschaligheid van de opleiding. Vriendinnen die ‘maar’ 2 uur per dag naar school hoefden voor hoorcolleges daar was ik nooit jaloers op. Laat mij maar gewoon de hele dag naar school gaan en afwisselend les krijgen. Ik ben echt blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen.”

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
“Eigenlijk wist ik niet goed welke studie ik wilde doen. Mijn mentor kende een leerling die op TMO zat en zei tegen me ‘dat is ook wel wat voor jou’. Ik kende TMO toen helemaal niet, maar na de open dag was ik meteen verkocht. Ik heb er echt een superleuke tijd gehad.”

Heb je nog een advies voor huidige studenten of net-afgestudeerden?
“Doe waar je plezier in hebt. Bij mij heeft het een tijdje geduurd voordat ik daar achter was, maar nu ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Zoek vooral een stageplek die bij je past. Dat is ook goed voor je cv later als je gaat solliciteren. Vooral als je, net als ik, nog een poosje mag blijven werken op je stagebedrijf.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen