TMOment Luca Fricke | voorzitter Studentenraad

Luca Fricke is sinds september de nieuwe voorzitter van de Studentenraad van TMO. In dit TMOment vertelt zij over haar nieuwe rol, de ambities van de raad en haar studententijd.

“We moeten met z’n allen het gevoel krijgen van “corona is voorbij, we gaan er weer voor!”

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Luca Fricke, 20 jaar, zit in semester 6 en ik kom uit IJsselstein. Dat is redelijk dichtbij school, ik woon daarom niet op kamers. Ik ben wél lid van de studentenvereniging en ik bezoek graag de feestjes en andere activiteiten van de vereniging!

Waarom heb je voor TMO gekozen?
Na de havo heb ik voor International Business gekozen maar ik kwam er na een half jaar achter dat ik de opleiding te breed vond. Ik wilde eigenlijk altijd wel iets met mode en daarom ben ik geswitcht. Net als veel ‘verkeerde-studie-kiezers’ ben ook ik in februari ingestroomd, in het zogenaamde kleine semester. Er starten dan maximaal 2 klassen dus de setting is nog kleinschaliger dan wanneer je in augustus met de opleiding begint. Je leert heel snel je medestudenten en de docenten kennen, en de lijntjes zijn kort. Een ander voordeel van starten in februari is dat je tijdens het zoeken van een stageplek veel minder concurrentie hebt.

Waarom ben je voorzitter van de Studentenraad geworden
Ik was al bekend met het werk van de Studentenraad want ik ben al lid sinds semester 2, nu ruim 2 jaar dus. Ik ben bij de Studentenraad gegaan omdat ik het belangrijk vind mee te denken over nóg beter onderwijs voor studenten. Ik ga graag hierover het gesprek aan met het management. Bovendien leer je door zo’n functie veel mensen kennen én leer je allerlei andere competenties. Waarom het voorzitterschap? Ik heb al meer leidinggevende functies op mijn TMO-cv staan. Ik was algemeen directeur van TMO’s Trend Expo, een evenement in het 2e jaar van de opleiding, en ik heb verschillende managementrollen binnen projectgroepen op school gehad.
Toen mijn voorganger Simone Dolstra mij vroeg of ik haar opvolger wilde worden, ging het kriebelen. Ik had al eerder over het voorzitterschap nagedacht maar toen het ineens een concrete vraag werd, heb ik mijn kans gegrepen.

Wat ga je aanpakken tijdens jouw bestuursperiode?
Op mijn agenda voor het komende half jaar staan o.a. het verbeteren van de communicatie vanuit de Studentenraad en onze social media. Verder gaan we verder met onze lobby in Den Haag over de collegegeldkorting voor studenten omdat wij vinden dat studenten in het reguliere hoger onderwijs als gevolg van corona nog meer bevoordeeld worden door de overheid ten opzichte van studenten van particuliere hogescholen.
Ook op sociaal vlak wil ik veel gaan doen. Begin oktober staat de kennismakingsborrel met het management van TMO gepland en gaan we een hapje met elkaar eten. We moeten met z’n allen het gevoel krijgen van “corona is voorbij, we gaan er weer voor!”.

Wil jij ook in februari starten met je studie aan TMO, bezoek dan een van onze open dagen.

Brochure
Open dag
Proefstuderen