Instromen in februari

Start met studeren aan TMO en stroom in februari in

  • Wil je van opleiding switchen?
  • Wil je niet tot augustus wachten met een nieuwe opleiding?
  • Bevalt dat tussenjaar toch niet zo goed?
  • Wil je in een nóg kleinschaligere setting studeren?
  • Of heb je nu een baan maar droom je van een andere carrière?
  • Wil je starten in februari? Bezoek dan onze open dagen en kom alles te weten over studeren aan TMO.

Student Jedid-Jah Boekhout over starten in februari:

‘Hi, ik ben Jedid-Jah Boekhout, 19 jaar en zit in semester 2. In februari 2021 ben ik ingestroomd op TMO middenin de lockdown, maar TMO wist hier goed op in te spelen. Omdat we nog redelijk wat praktijklessen kregen, mochten we alsnog 2-3 dagen fysiek naar school. Op die manier kon ik toch nog kennismaken met mijn klas en kon ik wennen aan de school en de omgeving.

Waarom ik destijds ervoor koos om in februari in te stromen, had te maken met mijn switch vanaf mijn vorige opleiding. Voorheen deed ik een opleiding tot onderwijsassistent en ik dacht niet goed genoeg voorbereid te zijn op TMO. Daardoor heb ik nog een paar weken bedrijfskunde gedaan en ben ik daarna in een herenkledingzaak gaan werken om voldoende kennis op te doen over de modebranche. 

Het verschil met instromen in februari is de kleinschaligheid. Mijn semester bestond uit 24 mensen en mijn klas is dit semester opgesplitst vanwege zittenblijvers. Nu is mijn klas nog steeds ‘klein’. Ik ben nog steeds tevreden met mijn keuze om in februari pas in te stromen, want daardoor hoefde ik niet zo haastig een opleiding te kiezen en hoefde ik ook niet tot het volgende studiejaar te wachten.’

Student Cas Kwekkeboom over starten in februari:

‘Voordat ik aan TMO Fashion Business School ben gestart, heb ik de mbo-opleiding International Business Studies gedaan. Na mijn mbo-opleiding wilde ik graag verder gaan studeren in de richting van (International) business. In mijn zoektocht kwam ik bij TMO terecht. Vooral de combinatie fashion en business sprak mij aan. Ik heb namelijk altijd al een passie voor mode gehad. Nadat ik de open dag had bezocht, heb ik mij gelijk ingeschreven.

Ik ben gestart in februari, in het zogenaamde kleine semester. Je start dan met ongeveer 40 studenten aan de opleiding, 2 klassen. Het onderwijsprogramma is helemaal hetzelfde als wanneer je start in augustus. Het was voor mij gunstig dat ik in februari kon starten aan de opleiding, omdat ik vertraging had opgelopen tijdens mijn mbo-opleiding. Ik hoefde hierdoor niet te wachten tot augustus.

Ik heb het instromen in februari als zeer prettig ervaren mede omdat je door het kleine semester elkaar nog beter leert kennen. Ook het contact met de docenten was voor mijn gevoel daardoor nog beter.’

Wat is het verschil?

Of je nu in september of in februari start met de opleiding, de studie is hetzelfde. Het grootste verschil is het aantal studenten dat instroomt. In september zijn dat 6 klassen van maximaal 24 studenten, in februari slechts 2. Daarom noemen wij de februari-instroom het zogenaamde kleine semester.

Brochure
Open dag
Proefstuderen