TMOment Eline Dotinga vanuit NYC!

Een buitenlandstage is voor steeds meer studenten een aantrekkelijke gedachte. En terecht! Eline loopt stage in New York en weet nu al dat ze dit nooit had willen missen. Maar … het gaat niet vanzelf, zo’n stage in het buitenland.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Eline Dotinga en ik doe mijn afstudeerstage bij Rainbow Wave in New York. Het is een Fashion Showroom waar inkopers diverse designer merken kunnen komen bekijken. Mijn taak is om de aftersales van een bepaald merk te verzorgen. Hiervoor heb ik veel e-mailverkeer met de winkels waar het merk wordt verkocht. Ik vraag hen dan hoe het met de verkoop gaat en wat we voor extra actie kunnen opzetten mocht de verkoop achterblijven. Verder heb ik mogen assisteren tijdens de New York Fashion Week en de aansluitende Market bij Rainbow Wave, wat echt supergaaf was. Ik mocht de (administratieve) afhandeling van de inkopen verzorgen en was tevens model voor de sieraden.

Waarom gekozen voor een buitenlandstage?
Ik wist altijd al dat ik een buitenlandstage wilde gaan doen. Waarom New York? Geen idee eigenlijk, maar het is natuurlijk wel DE stad waar je wilt zijn als het om fashion gaat.

Wat heb je er voor moeten regelen?
Wat niet?! Ik ben vorig jaar november begonnen met het zoeken naar een stageplaats in NY. In maart trok ik de conclusie dat me dat niet zelf ging lukken en heb ik bemiddelingsbureau Abroad Internships ingeschakeld. Na drie weken had ik deze stageplek. Maar … ik moest natuurlijk een visum hebben. Daar ben ik alles bij elkaar – schrik niet – vier maanden mee bezig geweest! En dan nog huisvesting regelen. Ik heb het geluk gehad dat ik hier echt midden in NY zit, in de 34th Street, op loopafstand van mijn werk! Ik woon in een huis speciaal voor vrouwelijke stagiaires. Oud-TMO’er Claire Lucia woonde hier al en verder heb ik veel andere Nederlandse meiden leren kennen, maar ook meiden uit andere landen. De huur is inclusief eten en er is een wasserette.

En … bevalt het?
Ja!! Ik heb het hier echt super naar mijn zin. Natuurlijk, het is niet allemaal even makkelijk. Ik ben net 20 geworden en er komt veel op je af. Als je het even niet weet, kun je niet terugvallen op thuis. Maar ik houd wel van nieuwe ervaringen. NY is echt zo’n supergave stad en de sfeer is geweldig. Eén dag vriendschap hier staat voor mij gelijk met 100 dagen vriendschap in Nederland!

Hoe heeft TMO je voorbereid op een stage in het buitenland?
Aan een kant niet, maar dat is ook logisch. Je komt hier in een totaal andere wereld terecht. Qua persoonlijke groei heb ik echt heel veel gehad aan de Personal Development lessen op TMO en dat ervaar ik hier heel goed. Mijn zelfvertrouwen zorgt ervoor dat ik niet bang ben om Engels te spreken en om nieuwe mensen te ontmoeten. Mijn Engels gaat hier trouwens met sprongen vooruit.

Waarom ooit gekozen voor TMO?
Toen ik in 4 vwo zat, zag ik TMO op een studiekeuzebeurs in Leeuwarden. Toen wist ik al dat ik hier wilde gaan studeren. Mode trok me altijd al, maar creatief ben ik niet. TMO was daarom precies de juiste studie voor mij.

Heb je tips voor studenten die voor een buitenlandstage willen kiezen?
Onderschat het niet! Weet dat je onderaan de ladder moet beginnen en je jezelf helemaal opnieuw moet bewijzen. Begin in elk geval (zeer) ruim van tevoren met het regelen van een stageplek en met alle andere zaken die erbij komen kijken. Je moet echt heel veel zelf regelen. Maar … DOE HET!! Het is absoluut de moeite waard en ik zou het voor geen goud hebben willen missen!”

Eline werd eerder geïnterviewd door Abroad Internships en zij vlogt daarnaast wekelijks vanuit NYC.

Brochure
Open dag
Proefstuderen