Mees: ‘Lid worden van Changeant en wonen in Doorn zijn goede keuzes geweest’

Toen je hoorde dat TMO Fashion Business School zich in Doorn bevindt, was je misschien even teleurgesteld. Want een klein dorp zoals Doorn, dat kan toch nooit zo leuk zijn als een grote studentenstad?

Dat dacht Mees, die nu in het derde jaar van TMO zit, ook. Als één van de TMO-jongens vertelt hij je hoe leuk TMO en de studentenvereniging zijn.

‘Hi! Mijn naam is Mees, ik ben 21 jaar en zit momenteel in semester 6 van TMO. Op dit moment ben ik bezig het schrijven van mijn scriptie, maar hier zal ik je nu niet verder mee lastig vallen. Liever vertel ik je hoe ik Doorn tot dusver heb ervaren!

In 2019 begon ik aan TMO. Ik was 18 en kwam uit een dorp dat een half uur van Doorn verwijderd was. Toen ik op TMO kwam had ik in eerste instantie geen ambities om in Doorn te gaan wonen, want ik kon mij totaal niet voorstellen dat ik het in dit dorp meer naar mijn zin ging hebben dan in mijn eigen dorp. Boy was I wrong! Na de eerste paar introductiedagen viel mij op dat de studentenvereniging Changeant in Doorn erg actief, betrokken en vooral onwijs gezellig was. Zodoende ben ik de driedaagse ontgroening gaan lopen en ondervond ik dat het studentenleven in Doorn onwijs in de buurt komt met dat van de grotere steden.

Changeant organiseert veel activiteiten. Elke maandag staan we met zijn allen te springen in de kroeg (waar een biertje €1,50 kost), op dinsdagen vinden soms andere activiteiten zoals netwerkevents of algemene ledenvergaderingen plaats en op woensdag breken we de week met een dispuutsfeest of bijvoorbeeld een sportactiviteit. Lang verhaal kort: in Doorn zit je nooit stil.

Omdat iedereen binnen de vereniging dezelfde opleiding doet, is school (met een klein beetje wilskracht) echt goed te combineren met alle nevenactiviteiten. Ik heb ervaren dat het bijhouden van opdrachten en deadlines meer dan het halve werk is om je punten te halen en je ouders trots te maken, haha! Naast dat de vereniging genoeg afleiding brengt, brengt het nog iets veel mooiers met zich mee: Changeant is de sleutel tot vriendschappen voor het leven.

Ik weet nog goed dat toen ik in semester 1 zat, ik warm werd ontvangen door alle andere jongens op TMO. Omdat bij ons op school ongeveer 80% vrouw is, is het voor ons jongens belangrijk dat we onderling een goede en hechte band met elkaar hebben. Waar ik in het begin twijfelde of Doorn wel wat voor mij was, voelde ik mij hier een week later al meer dan thuis.

Achteraf zijn het lid worden van Changeant en het wonen in Doorn een van de betere keuzes uit mijn leven geweest, nog geen dag heb ik spijt gehad van alle mooie momenten die ik mee heb mogen maken in dit kleine, maar heel fijne dorp.’

Ervaren hoe het écht op TMO is en hoe de studenten zijn, doe je door een dag mee te lopen met een TMO’er. Wil je aanstaand schooljaar starten aan TMO? Meld je aan voor een meeloopdag en kom de sfeer proeven!

Brochure
Open dag
Proefstuderen