Stage lopen in het buitenland? Deze TMO’ers deden het

De Fashion Business is natuurlijk niet beperkt tot alleen Nederland. Dus is het ook niet gek dat steeds meer TMO’ers ervoor kiezen om hun stage in het buitenland te lopen om internationale ervaring op te doen. Onze studenten komen op allerlei verschillende plekken terecht; van Shanghai en New York tot landen dichterbij als Engeland en Duitsland. Deze vier TMO’ers liepen stage in het buitenland.

Kelly Kristelijn deed een marketingstage in Dubai
TMOment: Kelly Kristelijn's marketingstage in Dubai Kelly verruilde Nederland voor het prachtige Dubai om een marketingstage te lopen bij JustKidding. Kelly: “Ik heb deze stageplek ontdekt via Jasper de Hoog, inmiddels alumni, hij liep hier een jaar geleden stage op de Visual Merchandise afdeling. JustKidding is een multi-brand retailer en biedt ouders alles wat zij voor hun newborn nodig hebben. Hoewel JustKidding een groeiend bedrijf is dat steeds meer winkels opent in het Midden Oosten, heeft het een heel knus kantoor met niet al te veel personeel. Ik heb direct contact met alle afdelingen en ken alle collega’s bij naam. Doordat je direct contact hebt met iedereen kun je op een dag veel voor elkaar krijgen.”

Claire Lucia Simon liep stage in New York
Claire liep stage in New-York bij sieradenbedrijf KTCollection in de Upper West Side, een relatief klein familiebedrijf. Claire: “Ik dacht dat het beter voor mijn CV zou zijn om bij klinkende namen van grote bedrijven stage te gaan lopen. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat je dan misschien maar een nummer bent en van weinig toegevoegde waarde bent. Van een aantal bedrijven kreeg ik niet eens een reactie op mijn sollicitatie. Bij KTCollection hoorde ik er echt bij, was ik ‘part of the family’ waardoor ik best veel verantwoordelijkheid kreeg.”

Jantine liep vorig jaar stage bij Asics Europe in Hoofddorp
Jantine loopt stage bij AsicsTechnisch gezien geen buitenlandstage, maar wel in dit rijtje vanwege het internationale karakter van Jantines visual merchandise stage bij Asics. Ze werkte mee aan de opening van de nieuwe flagship store in Parijs en hielp mee met de uitrol van een nieuw interieurconcept in andere winkels in Europa. Jantine: “Asics heeft full price stores, factory outlets maar ook Onitsuka Tiger stores (lifestyle brand van Asics). Tijdens mijn stage ben ik verantwoordelijk voor de gehele visual merchandising van Onitsuka Tiger en bezoek ik ook deze winkels in Europa tijdens mijn stage. De combinatie van reizen, verschillende culturen (vooral binnen het bedrijf met mijn collega’s), een deel van het bedrijf te zijn en dat je serieus wordt genomen, hebben het voor mij tot nu toe een onwijs leuke, maar vooral een hele leerzame stage gemaakt.”

Kiki Spierings product development stage in Dubai
TMOment: Kiki Spierings loopt stage in DubaiOok Kiki liep stage bij JustKidding in Dubai, maar dan op de product development afdeling. Kiki: “Ik wil iedereen aanmoedigen om een stage in het buitenland te doen. Het is heel leerzaam om een half jaar op jezelf aangewezen te zijn. Soms is dat heel lastig, maar achteraf ben je heel trots op jezelf. Het staat ook goed op je CV en je leert natuurlijk met veel verschillende mensen samen werken. Vooral in Dubai waar veel nationaliteiten wonen; ik werk samen met mensen uit onder andere India, Sudan en de Filipijnen.”

Kaylee van Dam liep stage bij Busnel in Zweden
Ik heb heb gekozen om mijn stage te lopen in Zweden bij Busnel. Dit merk is in Zweden en andere Scandinavische landen al behoorlijk bekend, maar daarbuiten nog niet. Onlangs zijn ze gaan samenwerken met een Nederlands agentschap en dus leek het hen een prima idee om een Nederlandse stagiaire aan te nemen. “Stage lopen in het buitenland kan ik echt iedereen aanraden! Je leert jezelf écht kennen, want je moet het helemaal zelf doen zonder familie en vrienden in de buurt. Het is echt heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling.”

Wil je ook een stage in het buitenland? Lees meer over de afstudeerstage.

Brochure
Open dag
Proefstuderen