TMOment Nina Schipper | een carrière in het teken van lingerie

Al jaren een passie hebben voor lingerie, tijdens TMO een bijbaan en stage in die branche doen en uiteindelijk een eigen webshop lanceren: Nina Schipper deed het met haar kersverse Perlina di Nina. Met haar collectie wil zij iedere vrouw een goed gevoel geven en haar laten stralen. We spraken Nina over haar tijd op TMO, het lanceren van haar eigen webshop en haar doelen.

Gefeliciteerd met het lanceren van Perlina di Nina! Waar komt jouw fascinatie voor lingerie vandaan?

‘Toen ik 4 jaar oud was vond ik lingerie al prachtig. Ik zag op die leeftijd een vrouw op het strand in een bikini lopen met een stringbroekje. Dat wilde ik ook wel! Mijn moeder was daar in eerste instantie natuurlijk niet zo enthousiast over, haha. In de jaren daarna ben ik die fascinatie nooit kwijtgeraakt: lingerie is gewoon een prachtig product. Tijdens mijn studie aan TMO ben ik er veel mee bezig geweest in de vorm van een bijbaan en projecten. Ik vond TMO af en toe een best pittige opleiding, dus ik stelde een doel om naartoe te werken: later een eigen lingeriemerk starten.’

Hoe werkte je naar dit doel toe?

‘Tijdens de eerste jaren op TMO werkte ik in een lingeriewinkel en daarna liep ik mijn afstudeerstage bij Livera op de marketingafdeling. Toen ik in 2020 afstudeerde, wilde ik niet meteen een eigen bedrijf starten, dus ging ik op zoek naar wat anders. In eerste instantie had ik mijn zinnen gezet op een functie bij een lingeriemerk, maar toen kwam ik via gemeenschappelijke vrienden een vacature bij modewebshop TESS V tegen. Een jong bedrijf, dat inmiddels een enorme groei heeft doorgemaakt. Ik was toen één van de eerste fulltime werknemers en richtte mij in eerste instantie op marketing en klantenservice, waarna ik mij ging focussen op design en productie. Bij dat bedrijf heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan en eind vorig jaar besloot ik toch om de stap naar het ondernemerschap te nemen.’

Hoe heb je TMO ervaren?

‘Ik zou mijn hele leven wel naar TMO willen! Fantastisch, vond ik het. Niet alleen waren alle lessen nuttig en interessant, ook de docenten waren super. Naast de modevakken vond ik Financial Management, HRM en communicatie heel leerzaam. Daar heb ik veel aan gehad in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.’

Wat was voor jou het meest leerzame project op TMO?

‘Dat was het Business Planproject in semester 5. Tijdens dat project werk je met een grote groep medestudenten samen om een innovatief business concept te bedenken en uiteindelijk een business plan te schrijven. Ik vond het spannend om samen te werken met zoveel onbekenden, omdat ik niet altijd mijn mening durf te geven in groepsverband. Maar het was ontzettend leerzaam en het heeft me veel bijgebracht.’

Hoe ging het lanceren van Perlina di Nina?

‘In het begin vond ik het best spannend. Hoe zouden mensen reageren? Zouden ze het wel een goede keuze van me vinden? In november ben ik inkopen gaan doen bij merken waar ik zelf al fan van was en ben ik via Shopify gestart met het maken van mijn webshop. Dit heb ik allemaal zelf gedaan, met af en toe wat tactische tips van mijn vader die ook ondernemer is. Toen de webshop gelanceerd werd kreeg ik ongelooflijk veel leuke reacties, ook van TMO-docenten. Al die positiviteit gaf me nog meer energie om te gaan knallen met Perlina di Nina.’

Wat zijn je zakelijke doelen voor het aankomend jaar?

‘Bovenaan mijn lijstje staat toch wel echt om een eigen collectie te lanceren van lingerie die ik zelf ontworpen en geproduceerd heb. Ik heb zelf behoefte aan items die ik nergens anders kan vinden en dat geluid hoor ik ook om mij heen. Een uitdaging, maar eentje die ik heel graag aan wil gaan.’

En over tien jaar? Waar zie jij jezelf dan?

‘Dan hoop ik boutiques te hebben door heel Nederland en misschien zelfs in Italië! Ik hoop dan ook een fijn team om me heen te hebben. Ondernemen is heel leuk, maar kan ook een beetje eenzaam zijn. Mocht ik tegen die tijd een gezin hebben, ga ik mijn uiterste best doen om een goede balans te krijgen tussen mijn carrière en gezin. Dat vind ik belangrijk.’

Wij gaan Perlina di Nina in de gaten houden. Kijk jij ook uit naar zo’n mooie carrière in de modebranche? Vraag onze brochure aan of bezoek onze open dag.

Brochure
Open dag
Proefstuderen