De studie

TMO Fashion Business School

TMO Fashion Business School leidt op voor commerciële managementfuncties in de internationale modebranche. Een branche die wereldwijd hard groeit en een grote behoefte heeft aan jong managementtalent. Samen met de branche hebben wij een uniek onderwijsprogramma ontwikkeld. We willen dat onze studenten het verschil maken in fashion business. Daarom is ons hbo-onderwijs van hoog niveau en, door de samenwerking met de branche en docenten die uit de praktijk komen, altijd actueel.

Je doet bij ons niet alleen kennis en vaardigheden op, maar ontwikkelt ook een kritische, onderzoekende houding. Altijd met beide benen in de praktijk en de maatschappij. Als je kiest voor TMO, kies je voor een carrière in de meest dynamische branche die er is, de modebranche. Een branche die internationaal gezien blijft groeien en die grote behoefte heeft aan commerciële, ondernemende persoonlijkheden, fashion én business minded.

Ons onderwijs heeft vier didactische ankers

De didactische werkvormen in het onderwijs zijn op basis van leerervaringen uit het verleden én vernieuwende inzichten per situatie doelmatig afgestemd op de leerdoelen. Zo zit je het ene moment in een werkcollege met je klas, luister je het andere moment naar een instructiecollege met 5 klassen samen, of werk je in groepen of duo’s aan specifieke opdrachten voor TMO of het fashion bedrijfsleven.

Kiezen voor TMO

Door de semesterstructuur op TMO Fashion Business School kun je eind augustus instromen (start van de introductieweek, Comin’ to Fashion, is in de laatste week van augustus) of in februari  (start van Comin’ to Fashion is in de derde week van februari).

Lesprogramma

Fashion Business is een voltijdopleiding. Een semester (half jaar) in de propedeuse bestaat uit 10 lesweken, waarin je hoor- en werkcolleges bijwoont, 4 projectweken en 2 tentamenperiodes. Voor je studie moet je fulltime beschikbaar zijn. Het lesrooster op TMO verandert wekelijks. Het 1e lesuur begint om 8.45 uur en het laatste lesuur eindigt om 17.30 uur. De lessen op maandag starten vanaf 9.45 uur en op donderdag en vrijdag roosteren we na 15.30 uur in principe geen lessen in, zodat je in de fashion retailwerkervaring kunt opdoen. De bijspijkervakken (Nederlands en Rekenen) kunnen wel op donderdag- en vrijdagmiddag na 15.30 uur worden ingeroosterd.

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...