We zijn er bijna, we zijn er bijna


De studenten uit semester 5 hebben met plezier aan het Business Plan semester 5 (BP5) project gewerkt. De laatste weken zijn aangebroken en de ontspannen sfeer in de groep wordt misschien toch wat meer gespannen. We willen het beste uit het project halen, dus doet iedereen zijn best om dit voor elkaar te krijgen.

De afgelopen weken hebben we ons beziggehouden met de ontwikkeling van ons concept en hebben we veel mogen leren. Zo hebben we leuke en leerzame dagen gehad in onder andere Rotterdam. Deze dagen zijn het begin geweest van ons concept en hebben ons zeker geïnspireerd. Zo zagen wij in dat er een groot probleem in ontwikkeling is en dat we dit moesten aanpakken. De ene groep gaat misschien voor veel omzet maar wij vonden het net wat belangrijker om maatschappelijk iets goeds te doen. Kijk eens om je heen en je zult zien dat iedereen in zijn eigen bubbel zit en er best veel mensen eenzaam zijn. Wij vonden dat wij hier iets aan konden doen en hebben onze hersenen het werk laten doen. Wij willen mensen bij elkaar brengen en een leuke avond geven en ons concept doet dat.

Hoe hebben jullie dat gedaan?
Nou dat zullen we je uitleggen. In BP5 werk je in een grote groep en moet je overal rekening mee houden, daarom is het belangrijk dat alles goed geregeld is. Zo kun je werken op verschillende manieren zoals de scrum manier. Dit is de manier die wij hebben gekozen. Iedereen heeft evenveel inspraak en verantwoordelijkheid, voor iedereen is het duidelijk wat er gedaan wordt en gedaan moet worden en alles wordt goed geregeld en in de gaten gehouden door een scrum master.

Er moet denk ik wel iets neergezet worden?
Ja dat klopt en dat zullen we je uitleggen. Het is de bedoeling dat we een concept ontwikkelen dat daadwerkelijk neergezet kan worden. Daarom is het belangrijk dat je goed werk aflevert en dat de taken goed worden verdeeld. Zo is er gewerkt in clusters en zijn er wekelijks meerdere bijeenkomsten geweest. In die verschillende clusters wordt er gekeken naar verschillende onderdelen zoals visual merchandising, marketing en financiën. Zo richt het cluster visual merchandising zich op onder andere de visuele vormgeving van het concept en het cluster financieel kijkt of er financiële potentie is. Een hoop te doen dus.

Het waren leuke weken en we hebben veel geleerd. We hopen dan ook dat we eindigen bij de top 3 en maatschappelijk iets goeds kunnen doen en iedereen kunnen inspireren.

Groetjes,
Groep 8

Brochure
Open dag
Proefstuderen