Teamwork makes the dream work

In 2012 is het Fair Fashion Festival opgezet. Het festival komt voort uit Young & Fair, een initiatief met als doel jongeren bewust te maken van het belang van duurzaamheid. Het Fair Fashion Festival laat de consument zien dat sustainable fashion hip, trendy en betaalbaar is en biedt designers, producenten, retailers en consumenten een platform om samen te komen. Drie TMO’ers werkten als vrijwilligers mee aan het festival. Lucia Megens en haar medestudenten Jaimy Musch en Noortje van de Drift waren verantwoordelijk voor de organisatie van de modeshow en fashion markt. Een TMOment met drie maatschappelijk verantwoorde studenten.

Lucia: “Via een oud TMO’er zijn we bij het festival terecht gekomen. Zij deed een oproep voor vrijwilligers in de TMO-nieuwsbrief.  We hebben gesolliciteerd en werden geselecteerd om met z’n drieën de modeshow en markt te organiseren. Ik was de coördinator en dus eindverantwoordelijk en stuurde het team aan”.

Noortje: “Het was een uitdaging om dit event met TMO te combineren, maar we hebben er enorm veel van geleerd en het was super leuk om te doen. Waarom? Als fashionstudenten voelen we een zekere verantwoordelijkheid voor het creëren van bewustwording bij consumenten. We willen bijdragen aan het bevorderen van duurzaamheid binnen de modebranche. MVO is een belangrijk onderdeel van onze studie. “
Jaimy: “Vrijwilligerswerk is bovendien dankbaar werk en het is ook ‘duurzaam’. Naast een fulltime studie investeer je er veel tijd en moeite in, maar het was het meer dan waard. We hebben veel geleerd en konden de kennis die we bij TMO opdoen heel goed gebruiken bij de organisatie. Alles komt op zo’n dag bij elkaar: de HR-lessen, personal development en trendevent.”

Lucia: “Voor mij was vooral de intensieve samenwerking heel belangrijk. Teamwork makes the dream work.  Het is op zo’n dag zo hectisch dat je op je team moet kunnen bouwen en vertrouwen. Na negen maanden voorbereiding kijken we terug op een super leuk en geslaagd evenement”.

Bekijk hier de aftermovie.

Brochure
Open dag
Proefstuderen