Regionale HYPElab rondleiding langs 3 winkelgebieden

Regionale HYPElab rondleiding langs drie winkelgebieden in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg die zich klaar maken voor de toekomst door inzet van technologieën.

Op vrijdag 20 november a.s. is er een regionale HYPElab rondleiding gepland om de labs ‘live’ te ervaren in drie winkelgebieden: De Julianabaan in Voorburg, Parade Nootdorp en Pijnacker Centrum! Het HYPElab komt voort uit het landelijke Future-Proof Retail (FPR) project waarbij in living labs onderzoek gedaan wordt naar de skills van retailers en medewerkers, nu en in de toekomst. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar: www.futureproofretail.nl

De consument is steeds meer op zoek naar gemak, beleving, personalisering en verbinding. Dit heeft grote impact op iedereen die een rol speelt in de retailketen, mede versterkt door de coronacrisis.

Inhoud HYPElab projecten

Het HYPE lab is gericht op digitalisering van de individuele retailer maar ook op gebiedsloyaliteit voor winkelierscollectieven, met een mooi draagvlak van bijna 100 retailers die dit najaar in de drie winkelgebieden actief zijn met Multistore apps! Alle retailers hebben mede door corona een besef dat online zichtbaarheid van hun winkelgebied heel belangrijk is, waarbij bezoekers behalve communiceren en sparen bij hun favoriete winkels ook kunnen sparen voor sociale doelen. Zo wordt het winkelen aantrekkelijker en wordt de lokale binding met hun winkelgebied vergroot.

In de HYPElabs worden retailers door studenten van TMO Fashion Business School en mbo studenten van ROC Mondriaan en mbo Rijnland gestimuleerd en geactiveerd om verschillende weken aan de slag te gaan om te leren en te digitaliseren. Een extra toevoeging voor de HYPElab formule wordt in De Julianabaan getest: een ‘Tech Support Desk’ waar studenten naast content maken ook een oriëntatie en support plek voor technologieën aan retailers bieden.

Regionale HYPElab rondleiding en samenwerking
Kortom, er is veel te vertellen in de drie verschillende winkelgebieden die ieder een eigen  verhaal en andere resultaten hebben. Tijdens de regionale HYPElab rondleiding wacht. met inachtneming van de RIVM regels, in elk winkelgebied een klein ontvangstteam dat met een korte rondleiding de belangrijkste (tussen)resultaten en lab lessen aan de gasten laat zien.

De HYPElabs zijn een samenwerking met TMO Fashion Business School, De Haagse Hogeschool, Mbo Rijnland en ROC Mondriaan. Ook is er een enorme steun van verschillende opdrachtgevers en co-financiers, met name de Provincie Zuid Holland, maar ook MRDH, PPS Retail, Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt, de Rabobank, de gemeentes Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, de winkeliersverenigingen en bViva Mobile.

Gedeputeerde Willy de Zoete: “De provincie werkt aan sterke winkelgebieden en toekomstbestendige ondernemers. Juist in deze tijd kunnen activerende living labs met specifieke aandacht voor nieuwe technologie en digitalisering dit stimuleren. De HYPE-labs zijn een mooi voorbeeld hoe studenten en ondernemers samenwerken aan de toepassing van innovatie en nieuwe technologie in de retailsector. Ik ben trots om hier namens de provincie Zuid-Holland een bijdrage aan te kunnen leveren.”

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen