Les op afstand dankzij Scotty

Scotty en Puck het Robotmeisje

Het klinkt bijna als de titel van een science fiction film, maar dat is het niet. Geen science fiction maar reality. TMO-studente Puck Janssen volgde tijdens gedwongen afwezigheid vier weken lang les op afstand dankzij robottechnologie.  ‘Dankzij Scotty heb ik geen studieachterstand opgelopen tijdens mijn revalidatie.’

Puck Janssen moest na een operatie vier weken lang thuis revalideren. Normaal gesproken zou dat betekenen dat je gedurende die periode geen lessen kan volgen. De revalidatie viel ook samen met het begin van het schooljaar, een periode waarin je je nieuwe klasgenoten leert kennen.  TMO had  toen net een aantal onderzoeken met verschillende robottechnologieën afgesloten en besloot een van de robots aan te schaffen, een zogenaamde Beam Telepresence robot. Snel daarna ontstond het plan om de Beam – die inmiddels was omgedoopt tot Scotty – in te zetten voor Puck. Op deze manier kon zij vanuit huis de lessen volgen. Puck kreeg van haar vriendinnen de bijnaam Robotmeisje en Scotty werd vier weken lang haar beste maatje.


Scotty: niet alleen Puck’s beste maatje

“Je moet Scotty zien als een soort iPad op wieltjes. Hij heeft een schermpje en wifi. Door middel van mijn laptop thuis kan ik hem bedienen en besturen. Door hem op afstand rond te laten rijden in de klas kon ik kennismaken met mijn nieuwe klasgenoten, een praatje maken met de docenten en de lessen volgen. Het enige dat Scotty niet kan, is traplopen en hij kan niet tegen regen, haha. Mijn vriendinnen haalden ‘m elke ochtend voor me op, sjouwden hem in en uit de lift en zetten hem voor me in de klas. Huiswerk en opdrachten werden vooraf naar me gemaild en vragen stellen aan de docent kan ook via Scotty. Dankzij de robot heb ik een maand onderwijs niet hoeven missen, dat is bijna een volledig blok”, aldus Puck die gelukkig inmiddels volledig is hersteld  en haar lessen weer gewoon op TMO volgt.

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen