Josha Willemsen

Welke vak(ken) geef je op TMO?

Ik geef de vakken Mode Materialen en Productie.

Beschrijf jouw vak(ken) in één zin.

Het zijn twee geweldig mooi vakken waarin je alles leert over de basis van textiel en hoe de producten tot stand komen.

Waarom zijn jouw vak(ken) belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wilt hebben?

Productkennis is de basis voor een commerciële managementfunctie. Daarnaast is het ook cruciaal om in deze tijden te leren over verduurzaming, en dat begint onder andere bij de grondstoffen en verwerking van een product. Het is ook belangrijk om het proces van productontwikkeling te begrijpen, zodat je inzicht hebt in de benodigde stappen, mogelijkheden tot verbetering herkent, en in staat bent problemen op te lossen die zich kunnen voordoen.

Waarom de stap naar het beroepsonderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?

Ik heb altijd al gedacht: ‘ooit beland ik in het onderwijs’. Ik ben zelf 11 jaar geleden afgestudeerd aan TMO. Direct daarna ben ik fulltime aan de slag gegaan als Product Developer voor verschillende mooie merken. En nu vond ik het tijd om de mix op te zoeken tussen het bedrijfsleven en het docentschap. Ik haal ontzettend veel energie uit het werken met mensen en vind het belangrijk om kennis over te kunnen dragen aan de volgende generatie.

Wat is er zo leuk aan TMO? Wat spreekt je zo aan in de opleiding?

Ik vind het een fantastische opleiding. Het is heel kleinschalig en persoonlijk. Daarnaast staat TMO in nauw contact met het bedrijfsleven en biedt het de mogelijkheid om theorie en praktijk goed met elkaar te verbinden.

Wat hoop jij studenten bij te brengen?

Ik hoop hen te inspireren over hoe dynamisch en creatief de modewereld is! Maar ook zeker voor welke uitdagingen we staan en hoe we ons hierin kunnen blijven ontwikkele

Wat is jouw tip voor meisjes of jongens die later in de modebranche willen werken?

Blijf jezelf en blijf nieuwsgierig! Hierdoor leer je het meest!

Brochure
Open dag
Proefstuderen