Igor Wortel

Docent informatie- en kwaliteitsmanagement

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben Igor Wortel en ik ben 50 jaar oud. Ik heb na mijn studie Mijnbouw en mijn studie aan Nyenrode altijd als zzp-er voor verschillende bedrijven over de hele wereld gewerkt. En sinds 10 jaar geef ik ook les bij verschillende scholen.”

 Welk vak(ken) geef je op TMO?
“Op TMO geef ik het vak informatie- en kwaliteitsmanagement.”

 Beschrijf jouw vak(ken) in één zin.
“Ik zou mijn vak omschrijven als: het is overal om je heen, maar je bent je vaak niet bewust van alle informatie, data en kwaliteitsmanagement om je heen.”

Waarom zijn jouw vak(ken) belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil vervullen?
“Als je winst wil maken, moet je weten hoe een systeem/proces werkt. Je moet exact weten waar de toegevoegde waarde zit.”

 Waarom de stap naar het beroepsonderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?
“Ik vind lesgeven het leukste wat er is, vandaar dat ik ooit de stap richting het beroepsonderwijs hebt gemaakt. Ik gaf al les bij scholen, maar ik wilde graag meer lesgeven dus toen ik de vacature van TMO voorbij zag komen, was deze stap richting TMO snel gemaakt.”

 Wat is er zo leuk aan TMO? Wat spreekt je zo aan in de opleiding?
“Ik vind vooral het verschil tussen de opleidingen waar ik les geef erg leuk. De fashionbranche is voor mij een totaal andere kant van sport en daardoor nog interessanter. Overigens komt bij programmeren sowieso een stukje “fashion” kijken, want het moet er wel aantrekkelijk uitzien.”

Wat hoop jij studenten bij te brengen?
“Ik hoop bij studenten hun nieuwsgierigheid te prikkelen en hen nog bewuster te laten worden van de wereld om hen heen. “

 Welke ontwikkelingen heb je meegemaakt sinds je begon als docent in jouw vak? Wat zijn de verschillen tussen toen en nu?
“Als ik kijk naar het lesgeven dan zie je dat de smartphone een prominentere rol heeft gekregen. Dit kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel aangezien de mobiel ook vaak afleiding geeft.

 Wat is jouw tip voor meisjes of jongens die later in de modebranche willen werken?
“Probeer zo breed mogelijk te oriënteren, want je weet niet hoe de wereld er over een aantal jaar uitziet.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen