Anne Mieke Driessen

Docent Finance

Welk vak(ken) geef je op TMO?

“Ik geef het vak Financieel Management.

Beschrijf jouw vak(ken) in één zin.

Financieel Management heeft alles te maken met een bedrijf runnen en geld. Vraagstukken zoals hoeveel winst kan ik maken, wat zijn je kosten en wat is de opbrengst van de investeringen. Het geeft ook aan hoe het bedrijf er financieel voorstaat en wat de financiële prognose is voor de toekomst.    

Waarom zijn jouw vak(ken) belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil hebben?

Als je een commerciële management functie hebt, zul je (waarschijnlijk) aan het management team rapporteren. Die hebben veel te maken met de financiële cijfers van de onderneming en zullen hiernaar kijken en hierop letten. Dan is het heel fijn als je hiermee kunt werken. Ook als je ondernemer wordt zijn is het financiële management heel belangrijk bij bijvoorbeeld een ondernemersplan, jaarstukken en investeringen.

Waarom de stap naar het beroepsonderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?

Ik heb meer dan 20 jaar in het bedrijfsleven in verschillende management, financiële en business development functies gewerkt en ben begonnen met gastcolleges te geven. Ik vond dit zo leuk dat ik heb besloten heb de overstap naar het beroepsonderwijs te maken. Ik heb ook zelf een beroepsopleiding in de mode gevolgd, dus TMO was perfect!

Wat is er zo leuk aan TMO? Wat spreekt je zo aan in de opleiding?

Het is een opleiding die specifiek opleidt voor commerciële functies in de modebranche. Dat is super gericht op de branche en zo kun je ook heel praktijkgericht werken. En de combinatie van Fashion en business is heel leuk!

Wat hoop jij studenten bij te brengen?

Ik hoop dat ik de studenten bij kan brengen om de (financiële) data te vertalen in gerichte acties om je afdeling / team / bedrijf beter te kunnen aansturen

Welke ontwikkelingen heb je meegemaakt sinds je begon als docent in jouw vak? Wat zijn de verschillen tussen toen en nu?

Dat is nog een beetje te vroeg om te zeggen aangezien ik pas net begonnen ben.

Wat is jouw tip voor meisjes of jongens die later in de modebranche willen werken?

Mijn tip is te doen waar je passie ligt, met een gezonde zakelijke inslag. Ook is het heel belangrijk om je te blijven ontwikkelen en jezelf uit te dagen om iedere dag weer een beetje meer te leren en beter te worden.

Brochure
Open dag
Proefstuderen