TMOment Jessie van ’t Hoff | werken bij LOAVIES

Van de naam ‘LOAVIES’ gaat bij veel meiden het hart sneller kloppen. Ook van Jessie van ’t Hoff (23), die sinds kort als Sales Representative Nederland rondrijdt. We spraken Jessie in het Zuid-Hollandse Oude-Tonge over haar droombaan bij LOAVIES en hoe ze die bereikt heeft.

Wat heb je sinds TMO allemaal gedaan?

‘Ik ben inmiddels al 2,5 jaar afgestudeerd van TMO en heb sindsdien bij erg mooie merken mogen werken. Mijn carrière begon ik met mijn afstudeerstage bij Fabienne Chapot, waar ik daarna ook mocht blijven als Wholesale Assistant. Helaas gooide corona roet in het eten en was ik daar vrij snel weg. Na wat verder zoeken kwam ik bij Bestseller terecht, een heel leuk bedrijf dat ik ook echt kan aanraden aan TMO’ers. Dat liep wel wat anders dan verwacht, want ik kreeg al vrij snel een berichtje van een oud-collega van Fabienne Chapot die naar LOAVIES was gegaan. Zij was inmiddels manager en wilde mij in haar team hebben. Die kans heb ik natuurlijk met beide handen aangepakt, want ik had een tijd terug ook al eens bij LOAVIES gesolliciteerd. Ik kan zeggen dat ik nu een baan heb waarvan ik heb gedroomd.’

Je bent echt van de sales dus. Hoe heb je die passie gevonden?

‘Op TMO komt het wel in bepaalde vakken terug, maar er is niet één vak waarin je specifiek alles over sales leert. Ik kwam er eigenlijk per toeval achter toen ik een afstudeerstage zocht, ik herkende me namelijk in veel van de salesgerichte functieomschrijvingen: je moet voor sales sociaal aangelegd zijn en van afwisseling houden. Daarnaast ben je in de sales veel bezig met cijfers. Dat is wel ironisch, want daar was ik op TMO eerst erg slecht in. Ik volgde zelfs bijspijkerlessen en ging uiteindelijk van 1’en naar 10’en. Tenslotte heb ik in mijn werk ook veel te maken met visual merchandising en consumentengedrag, waar ik op TMO ook veel over geleerd heb.’

LOAVIES is een super populair merk. Hoe heb je die baan te pakken gekregen?

‘Ik had al eerder gesolliciteerd bij LOAVIES op de functie die mijn oud-collega van Fabienne Chapot uiteindelijk ging doen. Zij groeide vrij snel door naar manager en omdat ik was blijven hangen bij zowel LOAVIES als bij haar, werd mij de baan aangeboden. Dat wil ik benadrukken voor alle TMO’ers: als iets een eerste keer niet lukt, dan misschien een tweede keer wel. Geef niet op als je niet in één keer jouw droombaan te pakken hebt. Bij LOAVIES geloven we in het doel en de missie “At LOAVIES we want to inspire the young fashion minded to be awesome, proud & confident” en dat zijn precies de drie eigenschappen die ervoor hebben gezorgd dat ik zover ben gekomen. Ik ben heel blij dat ik nu bij LOAVIES werk. Het is een heel fijn bedrijf waarin ik veel vrijheid en vertrouwen krijg. De LOAVIES-wereld is echt een leuke.’

Wat doe je precies als Sales Representative?

‘Het is mijn taak om de collecties van LOAVIES te verkopen aan retailers. Dat gaat bij ons wel wat anders dan bij andere merken: LOAVIES is namelijk een heel digitaal georiënteerd bedrijf en we werken ook niet met een fysieke showroom. Daarom is het des te belangrijker om langs te gaan bij de retailers en persoonlijk contact te maken. Die retailers moeten geheel bij LOAVIES passen qua presentatie en doelgroep. De branding moet helemaal goed zitten.’

Hoe ziet een werkweek er dan uit voor jou?

‘Op maandag is het hele team op het hoofdkantoor in Zwolle. Dan bekijken we de nieuwe collectie die woensdag online komt. Op woensdagen werk ik thuis, omdat het dan storm loopt met orders, telefoontjes en mails. De overige dagen ben ik op de weg en in de winkels te vinden. LOAVIES heeft momenteel 256 verkooppunten in Nederland en ik ben verantwoordelijk voor de winkels in het zuiden van het land. Lekker veel afwisseling, daar hou ik wel van.’

Heb je nog tips voor TMO’ers om bij een groot bedrijf terecht te komen?

‘Waar een wil is, is een weg. Mij lukte het ook niet in één keer, maar ik heb mijn hart gevolgd en zet altijd mijn beste beentje voor. Realiseer je ook hoe ver je connecties je kunnen brengen. Zeker in de saleswereld is het ‘ons kent ons’. Zorg dat je aandacht schenkt aan het opbouwen van je netwerk.’

We kunnen ons voorstellen dat je nu ook zin hebt om bij LOAVIES te komen werken. Als je nog op zoek bent naar een afstudeerstage, kijk dan eens hier. Zit je nog niet op TMO maar wil je ook jouw modedroom nastreven? Kom binnenkort naar de open dag en maak kennis met Fashion Business.

Brochure
Open dag
Proefstuderen