TMO@work: Jill van Nieuwenhuizen & FashionExperts

Jill van Nieuwenhuizen zit in de laatste fase van haar TMO-studie. Toch heeft ze al een vaste baan. FashionExperts geeft jong talent een kans en dus kreeg Jill een baan aangeboden als junior consultant. Jill en Rien Overvliet (eigenaar/ceo van FashionExperts) vertellen over hoe zij tot elkaar kwamen.

Rien: “FashionExperts werkt al een tijdje nauw samen met TMO in het kader van de Ondernemerschapsleerlijn. Binnen deze leerlijn coachen en begeleiden wij studenten die de ambitie hebben om zelfstandig ondernemer te worden. De afgelopen periode hebben we dus best wat studenten ontmoet en sommigen maken meteen diepe indruk en stand out from the crowd. Eén van hen was Jill. Daarnaast waren we op zoek naar jonge aanwas binnen ons bedrijf. Bij FashionExperts werken met name seniors met jarenlange ervaring. Op den duur maakt dat je bedrijf kwetsbaar. Er was dus jong bloed nodig. We hebben twee gesprekken met Jill gevoerd en zij viel in de prijzen. De combinatie van Jill’s persoonlijkheid, haar drive én haar vooropleiding aan TMO was voor ons doorslaggevend om haar een baan aan te bieden. Jill werkt bij ons als junior consultant en wordt toegevoegd aan een projectleider of senior consultant. We zien het nu als een leertraject dat moet uitgroeien naar een volwaardige consultancy functie. We investeren veel in training on the job op specifieke onderdelen zoals supply chain, e-commerce etcetera. Tegelijkertijd leren we ook van Jill. Ze is onbevangen, vraagt ons de oren van het hoofd en heeft enorm veel ideeën. Soms wel eens te veel, maar er zitten absoluut pareltjes tussen. Wij zijn van de ponskaartgeneratie dus we leren zeker van haar. ”

Jill: “Ik had nog niet echt een beeld van mijn eerste baan. Ik wilde hoe dan ook veel leren, veel mensen ontmoeten, netwerk uitbouwen en vooral veel doen. Ik heb heel bewust voor FashionExperts gekozen. Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat ik niet per se een baan in de inkoop of productie wilde maar een dienstverlenend beroep ambieerde. In deze baan ben ik toch met fashion bezig, maar dan in een dienstverlenende functie. Het gaat hier niet puur om het product. We zijn bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een kenniscentrum waarin we masterclasses geven over merchandise planning. Wel fashion dus, maar niet heel specifiek geënt op een product.
Hoe mijn toekomst eruit ziet? Ik wil hier vooral veel leren en ik wil mensen iets kunnen geven, samen dingen bereiken. Het liefst doe ik dat als adviseur. FashionExperts is daarvoor de perfecte leerschool.”

Lees hier het interview dat we eerder met FashionExperts hadden:

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen