TMOnstage Sanne Stolzenbach

Sanne studeerde in 2018 af aan TMO en liep in het laatste semester van haar studie stage bij het populaire high-end sieradenmerk LOTT. Gioielli. Haar stage was zó succesvol, dat Sanne nog voor het behalen van haar diploma een baan werd aangeboden.

‘Wat mijn stage zo interessant maakte, is dat LOTT. Gioielli een bedrijf is dat een enorme groei doormaakt. Toen ik vorig jaar begon met mijn stage werd de nieuwe collectie voor herfst/winter uitgeleverd. Direct daarna ging eigenaresse Charlotte de nieuwe holiday collectie ontwerpen. Deze collectie tekent ze uit en daarna duikt ze de voorraadlades in om de nieuwste modellen te creëren. In het ontwerpen zit veel tijd en passie. Na 2 tot 3 weken is haar ontwerp af. De collectie is dan klaar voor fotografie en invoeren. Wat ik zo inspirerend en interessant vind, is dat LOTT. super snel een gloednieuwe collectie kan presenteren en verkopen. Ze zijn erg dynamisch en volgen alle trends op de voet. Ik heb bij LOTT. van alle afdelingen iets meegekregen en werd bij veel dingen betrokken. Ik begon als marketingstagiaire, heb mijn onderzoek op de backoffice gedaan en vervolgens kreeg ik een baan aangeboden als inkoop-assistent. Hoe divers wil je het hebben?

Wat ik vooral heb geleerd tijdens mijn stage is om snel mee te bewegen met de flow waarin het bedrijf zit. Ook heb ik geleerd en gezien waar een snelgroeiend bedrijf tegenaan loopt. Mijn stageonderzoek had betrekking op het inkoopproces van een B2B klant. Tijdens mijn onderzoek ben ik erachter gekomen dat B2B klanten veel verwachten van bijvoorbeeld een online webshop waar ze kunnen inkopen. Ook heb ik geleerd om adviezen te geven aan inmiddels mijn collega’s bij LOTT. Ik signaleerde en analyseerde problemen die zich voordeden en gaf adviezen om deze op te lossen. Natuurlijk ben ik begeleid tijdens mijn stage maar ik heb ook veel vrijheid gekregen. Zo heb ik de winkel mogen etaleren, klanten mogen ontvangen tijdens inkoopdagen, samples gecontroleerd, op inkoop geweest en ga zo maar door. Ik heb kunnen ontdekken wat ik leuk vind en waar mijn kwaliteiten liggen.’

 

Charlotte (eigenaresse LOTT. Gioielli) over Sanne
‘Sanne was in het begin zeer analytisch. Ze heeft in de eerste weken goed in kaart kunnen brengen hoe ons bedrijf is opgebouwd. Ook heeft ze zich verdiept in de producten die we verkopen. Hierdoor had ze na ongeveer een maand een goed beeld hoe ons bedrijf reilt en zeilt.  Een belangrijke collega viel onverwacht weg. Sanne nam zijn taken al vrij snel over en ontwikkelde zich van stagiaire tot volwaardige medewerker. Ze heeft veel kennis binnen verschillende vakgebieden, hierdoor viel ze op. Ze was eigenlijk een stagiaire, maar werkte over wanneer dit nodig was. Ze voelde zich verantwoordelijk voor haar taken. Ze maakte zich verschillende werkzaamheden eigen en werd een onmisbare schakel binnen ons team. Sanne werkt zeer secuur en denkt oplossingsgericht. TMO-stagiairs tonen verantwoordelijkheid en geven adviezen die er toe doen.’

Brochure
Open dag
Proefstuderen