TMOnstage met Vivianne Hoefsloot | stage lopen bij Buddha to Buddha

Aan het eind van je TMO-tijd loop je stage bij de meest uiteenlopende (fashion)bedrijven. Vivianne Hoefsloot (23) vond haar plek bij sieradenmerk Buddha to Buddha. In deze TMOnstage vertelt ze graag meer over haar uitdagende stage.

Vertel eens iets over je stage
‘Het afgelopen half jaar heb ik stage gelopen als allround webshopstagiaire bij Buddha to Buddha. Mijn stage stond volledig in het teken van online verkoop; van customer service tot e-commerce en alles daartussen. Ondanks de vervelende gevolgen van corona was het erg leerzaam voor mij om juist in deze periode stage te lopen. Door de coronacrisis werd online het enige verkoopkanaal waardoor er veel uitdagingen lagen voor mij en het team. De customer service afdeling bestaat uit drie à vier vaste medewerkers en de e-commerce afdeling telt twee medewerkers. Het team is dus compact en des te trotser ben ik daarom op het behaalde online resultaat.

Hoe ben je bij Buddha to Buddha terecht gekomen?
Ik kende het merk al erg lang. Toen het net ‘in de mode’ kwam, vond ik het al een gaaf bedrijf. Bovendien gaf de oprichter van Buddha to Buddah Batul Loomans (voormalig TMO student) een paar jaar geleden een gastlezing op school over het ontstaan van het bedrijf.
Daarnaast vind ik marketing erg interessant. Om dit verder te kunnen ontwikkelen wilde ik marketing en online graag combineren. Vandaar dat ik dus op zoek ben gegaan naar zo’n stage. Via FashionUnited ben ik in contact gekomen met Buddha to Buddha. Ik heb mijn sollicitatie opgestuurd en daarna ging het snel; ik werd aangenomen!

Wat maakt jouw stage zo interessant
Ik startte mijn stage tijdens de coronacrisis, wat natuurlijk ook voor Buddha to Buddha een geheel nieuwe tijd was. Het bedrijf maakte een grote verandering mee, waar ik onderdeel van mocht zijn. Ik vond de snelle schakeling naar online dan ook erg interessant. Medewerkers van alle afdelingen waren bij deze verandering betrokken. De betrokkenheid van alle schakels in het bedrijf was zo gaaf om te zien. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?
Ik had nooit van mijzelf gedacht dat ik zo goed onder stress kan werken. Ik heb geleerd te schakelen tussen belangrijke en minder belangrijke zaken en mijn communicatieve skills zijn er ook op vooruit gegaan. Ik heb brieven geschreven naar buitenlandse klanten, gebeld met consumenten zonder dat ik dat eng vond en ik heb ook problemen van retailers kunnen oplossen. Ik heb echt mijn mannetje gestaan!

Wat was het allerleukste wat je hebt mogen doen bij Buddha to Buddha?
Het bijwonen van de e-commerce meetings vond ik het allerleukst. Er werd gevraagd naar mijn mening over de website, waardoor ik het gevoel had dat ik echt bij het team hoorde. Ik werd zeker niet als stagiaire gezien.

Hoe heeft TMO je voorbereid op je stage?
Ik vind dat TMO mij het best voorbereid heeft door de projecten op school. Je leert in groepsverband te werken en dat heb je in de praktijk zeker nodig. Bovendien geeft TMO je een mentaliteit mee die door de branche wordt gewaardeerd. Die mentaliteit wordt gevormd door onder andere de personal development lessen. Ik had niet verwacht dat ik zo veel zou hebben aan deze lessen. Uiteindelijk heb ik mijzelf hier goed door kunnen ontwikkelen.

Wat voor een stageproject heb je uitgevoerd?
Voor Buddha to Buddha heb ik onderzocht hoe het aantal retouren naar beneden gebracht kan worden. Tijdens mijn stage merkte ik dat dit een probleem is dat binnen de organisatie speelt. Ik heb consumenten gesproken om mijn onderzoek uit te kunnen voeren. Uiteindelijk bleek dat de website visueler moet worden. Consumenten willen namelijk niet te veel hoeven lezen. Mijn onderzoek gaf antwoord op een vraag waar Buddha to Buddha zelf nog geen antwoord op had. Ik vertrouw erop dat mijn aanbevelingen meegenomen worden. Dit geeft mij een super goed gevoel; ik heb écht wat kunnen bijdragen.

Hoe heb je de begeleiding ervaren vanuit TMO en Buddha to Buddha?
Vanuit beide kanten heb ik de begeleiding als erg goed ervaren. Denise, mijn stagebegeleider bij Buddha to Buddha, en ik hebben dezelfde mentaliteit. Dat werkt heel fijn. Bovendien kreeg ik veel verantwoordelijkheden en werd ik vrijgelaten. Hierdoor heb ik zelf kunnen ontdekken wat ik leuk vind, wat weer een positieve invloed heeft op mijn eigen ontwikkeling. Vanuit TMO was de begeleiding ook erg fijn. Mijn beoordelaars gaven goede feedback, waardoor ik er daadwerkelijk wat aan had. De combinatie van de TMO-begeleiding en de begeleiding vanuit mijn stagebedrijf heeft er zeker toe bijgedragen dat ik alles uit mijn stage heb kunnen halen.

Heb je tips aan studenten voor het zoeken van een stage?
Als je tijdens je stage merkt dat je meer aankan qua werkzaamheden, geef dit dan aan bij je stagebegeleider. Zo’n werkhouding wordt zeker gewaardeerd, dus wees niet bang om te vragen naar meer taken. Ze zullen juist blij zijn met jouw inzet!’

Brochure
Open dag
Proefstuderen