TMOnstage met Teddie van der Staak en Fabienne Chapot

In het laatste semester van TMO loop je stage bij de meest uiteenlopende fashionbedrijven in Nederland of in het buitenland. In TMOnstage interviewen we studenten over het sluitstuk van hun opleiding.  Dit keer Teddie van der Staak die stage liep bij Fabienne Chapot en morgen afstudeert aan TMO.

Vertel eens iets over je stageadres

“Ik heb stage gelopen op het hoofdkantoor van Fabienne Chapot. Ik werkte op de Operations afdeling waar ik me o.a. bezighield met business-to-business klantcontact, het optimaliseren van de winkelvoorraden, klachtenafhandeling en het contact met de eigen winkels van Fabienne Chapot.
Bij business-to-business klanten moet je denken aan retailers zoals Anna van Toor, de Rode Winkel en kleinere zelfstandige boutiques in binnen- en buitenland. Mijn kennis van English business communication kwam dus heel goed van pas.
Omdat ik zelf in de Rode Winkel werk en daar al een tijdje Fabienne Chapot verkoop, heb ik heel bewust voor dit merk gekozen. Daarnaast vind ik het gewoon ook erg leuke kleding! Toen ik een interessante stageplek voorbij zag komen, heb ik meteen gereageerd.

Afbeeldingsresultaat voor fabienne chapot logo

Wat is je stageopdracht?
Naast de werkzaamheden die ik bij Operations uitvoer, doe ik onderzoek naar de pakketstromen binnen het bedrijf. Er worden heel veel pakketten verstuurd en daar gaat enorm veel handling mee gepaard. Ik probeer dit inzichtelijk te maken en onderzoek hoe zij de pakketstromen kunnen optimaliseren.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?
Wat ik vooral heel leerzaam vond aan mijn stage was het kijkje binnen een snel groeiend modebedrijf. Ik mocht binnen elke afdeling meelopen en heb overal wat van opgepikt. Het was een heel brede en heel leerzame stage.  TMO heeft me goed voorbereid op de stage, er lag een goede basis. Dat hoorde ik ook terug van mijn stagebegeleider bij Fabienne Chapot. Natuurlijk moet je het vooral zelf doen, maar een stevige basis is dan wel prettig! Ook de begeleiding vanuit TMO was goed; dankjewel Stef Bus!

Wat ga je na TMO doen?
Ik ga doorstuderen in Rotterdam of Amsterdam. Ik weet nog niet precies wat, maar sowieso een master in de economische richting. Momenteel ben ik mij aan het voorbereiden op een premaster Business Administration.

Welke tips heb je voor studenten die op zoek zijn naar een tof stage-adres?
Zoek een bedrijf dat je interessant vindt en waar je echt binnen zou willen kijken. De functie is natuurlijk ook belangrijk. Daag jezelf uit en sta open voor alles. Als jij open staat, doet het bedrijf dat ook en zullen ze je met alles helpen!”

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen